Maryland’ta yük treni raydan çıktı

Maryland’ta yük treni raydan çıktı

Maryland’ta kimyevi madde taşıyan yük treni çöp kamyonuna çarptı. Çarpışma sonrası raydan çıkan trenin vagonlarında patlama meydana geldi. Trenden yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan görüldü.

 

Kaza öğleden sonra 2 sıralarında Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde gerçekleşti. 45 vagondan oluşan ve kimyevi madde taşıdığı öğrenilen yük treni raylardan karşıya geçmekte olan çöp kamyonuna çarptı. Çarpışma sonucu yaklaşık 15 vagon raydan çıktı.

 

Raydan çıkan iki adet vagon önce alev aldı ardından büyük bir gürültü ile patladı. Büyük paniğe sebep olan şiddetli patlama sebebiyle çevredeki binalar zarar gördü. Vagonlardan çıkan dev dumanlar kilometrelerce uzaklıktan dahi görüldü.

 

Kaza sebebiyle hayatını kaybedenin olmadığı ancak hastaneye kaldırılan kamyon şoförünün durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

 

Yanan vagonlarda tereftalik ve florosilisik asit bulunduğu öğrenildi. Yetkililer tereftalik asidin tehlike teşkil etmeyen bir madde olduğunu ancak diğer asit çeşidinin böcek ilacı yapımında kullanıldığını ve tehlikeli olabileceğini kaydetti.

 

Bölgede yapılan ilk incelemelerde tehlike oluşturabilecek derecede zehirli madde bulgusuna rastlanılmadı. Buna rağmen çevre sakinlerine çıkan dumandan uzak durulması tavsiyesinde bulunuldu. Kaza alanına yakın bölgede bulunan 70 evin boşaltılmasına karar verildi.

 

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu kazayı incelemek üzere bölgeye ekip gönderdiklerini açıkladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.