Maryland ve Virginia’da bir günde 11 kasırga

Maryland ve Virginia’da bir günde 11 kasırga

Ulusal Hava Durumu Servisi’nin verdiği en son bilgilere göre geçtiğimiz hafta sonu Montgomery, Anne Arundel, Howard ve Prince George, Caroll ve Harford kentlerinde olmak üzere Maryland’da en az 11 kasırga meydana geldi. Kasırga sonucunda rüzgarın saatte 86 ve 110 mil hızla en güçlü olduğu Howard’ın Watersville ve Harford’un Pleasent Hills bölgesinde iki yaralı rapor edildi.
Virginia’nın Hampton bölgesinde kasırganın gücü saatte 98 mil, aynı eyaletin Petersburg bölgesinde ise saatte 80-85 mil olarak kayıtlara geçti.

Hava Durumu Servisi’nin raporuna göre Montgomery bölgesinde Damascus ve Countryside, Prince George’da Springdale, Route 50 doğusu ve Capital Beltway de kasırgalardan nasibini alan yerler arasında. Virginia’nın üst kademe kamu güvenlik yetkilileri, kasırganın zararlarını yerinde gözlemlemek için Hampton ve Petersburg kentlerini ziyaret ettiler.

Kamu Güvenlik Kurumu Başkanı Marla Decker ve acil durumlar eyalet koordinatörü Michael Cline, lokal yetkililerle görüşerek kasırganın neden olduğu zararları konuştu. Özellikle kasırganın en şiddetli olduğu Hampton ve Petersburg bölgelerinde toplam yaklaşık 500 ev, daire ve iş yeri kasırga sonucunda zarar gördü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.