Maryland eğitimde birinci sıraya yerleşti

Maryland eğitimde birinci sıraya yerleşti

Stanford ve Harvard üniversiteleri tarafından yürütülen bir araştırmaya göre Maryland eyaleti öğrencileri, okuma, bilim ve matematik alanlarında gösterdikleri başarıyla ülke çapında ilk sırada. Rapor, 1995-2009 yılları arasında arasında yapılan ‘Milli Eğitimde Gelişim Değerlendirme’ sonuçlarını göz önüne alınarak, okul sorumluluk programları ya da eğitim harcamalarının artırılması gibi reformların öğrencilerin başırısını nasıl etkilediğini öğrenme amacıyla hazırlandı.   
Sıralamada Florida ve Delaware eyaletleri, Maryland’in ardından ikinci ve üçüncü geldi. İlk 10’a giren diğer eyaletler Massachusetts, Louisiana, Güney Carolina, New Jersey, Kentucky, Arkansas ve Virginia oldu.

Öğrencilerin eğitim seviyesindeki en büyük ilerleme okul sorumluluk programlarının daha geniş bir şekilde uygulandığı güney eyaletlerinde kaydedildi. Wisconsin, Michigan, Minnesota ve Indiana gibi eyaletlerin eğitim seviyelerindeki artış ise diye eyaletlerden daha az. Mevcut verilere göre bu analiz 41 eyaleti kapsıyor.

Education Week dergisi de yaptığı araştırmaya göre de Maryland’in, son 4 sene içindeki eğitim politikaları ve öğrenci performansına göre Amerika Birleşik Devletleri genelinde birinci sırada olduğunu açıkladı.  

Amerikalı öğrencilerin toplam başarı düzeyinde yükseliş olmasına rağmen diğer ülkelere kıyasla geride. Rapora göre aynı zaman diliminde uluslararası testlerin sonuçları 24 ayrı ülkenin başarı ortalamasında ABD’ye kıyasla daha hızla geliştiğini gösteriyor. Bu ülkeler Letonya, Şili, Brezilya, Portekiz, Hong Kong, Almanya, Polonya, Lihtenştayn, Slovenya, Kolombiya ve Litvanya.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.