Martin Luther King’in çocukları mahkemelik oldu

Martin Luther King’in çocukları mahkemelik oldu

Martin Luther King’in oğulları, babalarına ait olan Nobel Barış Ödülünü ve şahsi İncil’ini kendilerine vermediği için kızkardeşlerine dava açtı.


Georgia eyaleti Fulton Bölge Hakimi, çarşamba günü Martin Luther King’in oğulları Dexter King ve Martin King III’ü dava öncesinde dinledi.

King’in oğulları kız kardeşlerine karşı açtıkları davada babalarına ait olan eşyaları kendilerine vermesini istediklerini belirttiler. Bernice King ise geçtiğimiz hafta Ebenezer Babtist Kilisesi’nde yaptığı basın açıklamasında, kardeşlerinin babasına ait olan manevi anlamda çok değer verdiği eşyalarını satmalarını istemediğini, bu eşyaları kime ve ne amaçla satmak istediklerini bile bilmediğini belirtti. Yaptığı basın açıklamasında ayrıca “Babamın hiç bir zaman elinden bırakmadığı İncili, onun bütün insanlara duyduğu karşılıksız sevgiyi ve ırkçılığın karanlık dehlizlerinden geçerken verdiği mücadeleyi temsil ediyor. Babamdan kalan bu değerli eşyaların satılmasına asla razı olmayacağım.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.