Malatyalılar ABD’de dernekleşti

Malatyalılar ABD’de dernekleşti

Avrupa’da varlıklarını güçlü bir şekilde hissettiren Malatyalı gurbetçiler, Amerika Birleşik Devletleri’nde de bir dernek kurdu.

Aralarında işadamı, sporcu ve sanatçının da bulunduğu çok sayıda Malatyalı gurbetçi, New York’ta ABD Malatyalılar Derneği’ni kurdu. İşadamı Rıza Ataş’ın kurucu başkanlığını yaptığı derneğin açılışına hem Malatya’dan hem de Avrupa’daki Malatyalı gurbetçilerden çok sayıda temsilci katıldı.

Derneğin açılışına gelenler arasında yer alan Malatya Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, Malatyalıların girişimciliğine vurgu yaptı. Vali Şahin, “Bizim Malatya’lı hemşehrilerimiz, hem Malatya’da, hem Türkiye’de teşebbüs gücüyle, cesaretiyle on plana çıkmış bir topluluk. Bunu Amerika’da da görmüş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Avrupa’da çok güçlü bir dernekleşme, federasyonlaşma çalışması var. Bunun bir parçası olarak buradaki Malatyalılar biraraya gelerek Malatya’nın ve Türkiye’nin burada lobisini oluşturmaya çalışıyorlar. Bu mutluluğu buradaki insanlarla paylaşmış olmak gerçekten çok güzel.” dedi.

ABD Malatyalılar Derneği’nin kurucu başkanı Rıza Ataş ise açılışta yaptığı konuşmada, ABD’deki Türk toplumunun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. Ataş, “Ortak sesimizi ve çıkarlarımızı duyurmak için biraraya gelip birlikte hareket etmek gerekmektedir.” mesajı verdi. Ataş, “Amacımız, Malatya-Amerika arası köprü oluşturup, Malatya ve Türk kültürünü tanıtarak ticari ve eğitim konularında vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır.” diye konuştu. ABD Malatyalılar Derneği’nin çalışmalarını insanı merkez alarak yürüteceklerini dile getiren Ataş, Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işin kolay tutalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.” dizeleriyle duygularını dile getirdi.

Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş da yaptığı konuşmada, Malatyalı derneklerine üyeliğin dili, dini, ırkı ne olursa olsun, bütün insanlara açık olduğunu söyledi. Alabaş, “Biz Edrine’den Karsa kadar, Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Çerkeziyle her kim olursa olsun, hatta Amerikalı olsun, Yahudi olsun, Katolik olsun, hiç önemli değil, bütün derneklerimizde kapımız herkese açık.” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.