Lanza psikolojik tedaviyi reddetmiş

Lanza psikolojik tedaviyi reddetmiş

Okul katliamını gerçekleştiren Adam Lanza’nın annesinin, oğlunu psikiyatri kliniğine göndermek istediği ortaya çıktı. Arkadaşının verdiği bilgilere göre bu duruma sinirlenen Lanza’nın Newtown kasabasındaki ilkokulu hedef aldığı belirtiliyor.

Connecticut eyaletindeki Sandy Hook İlkokulu’nda gerçekleşen katliam hâlâ aydınlığa kavuşmadı. Ancak iddialara göre, birlikte yaşadığı annesini öldürdükten sonra okulu basan ve 20’si çocuk 26 kişiyi öldüren Adam Lanza, annesinin kendisini psikiyatri kliniğine göndermesinden korkuyordu. Çünkü 52 yaşındaki anne Nancy Lanza, 20 yaşındaki oğlu ile artık başa çıkamıyordu. Ayrıca annesinin, kendisinden çok okuldaki öğrencilerini sevdiğini düşünmesi  üzerine Adam’ın Newtown kentindeki ilkokulu hedef aldığı ileri sürülüyor. Amerikan televizyonu Fox News’e konuşan Lanza’nın yakın arkadaşı Joshua Flashman, klinik için gerekli olan tüm belgelerin annesi tarafından hazırlandığını ifade ediyor. Ancak Flashman’a göre psikolojik tedavi görmek istemeyen Adam Lanza böyle bir katliamı gerçekleştirmişti.

Öte yandan, saldırganın Sandy Hook İlkokulu ile ilişiği merak ediliyordu. Newtown kasabasının Milli Eğitim Müdürü Janet Robinson, Lanza’nın Sandy Hook İlkokulu’nda eğitim gördüğünü belirtti. Saldırganın eski sınıf arkadaşları ise 2002 yılının sonbaharında Lanza’nın katliamın yapıldığı okulda eğitim gördüğünü ifade etti. Connecticut Üniversitesi öğrencilerinden ve saldırganın okul arkadaşı Dan Lynch “5. sınıfta beraberdik. İçine kapanık, gergin, endişeli ve ürkek bir insandı.” dedi. Yakınları ise saldırganın söz konusu okula hiç gitmediğini savundu. Bu arada okul saldırısı Amerikan halkını derinden etkiledi. Utah eyaletindeki West Kearns İlkokulu’nda bir öğrencinin sırt çantasından boş bir silahla mermi çıktığı, öğretmenlerinin duruma acilen müdahale ettiği bildirildi.

Adı açıklanmayan 11 yaşındaki çocuğun, Connecticut’taki saldırının bir benzerinin kendi okullarında da düzenlenmesi durumunda kendisini savunmak için okula silahla geldiğini söylediği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.