New York şehrine tarihinin en büyük kar fırtınası geliyor

New York şehrine tarihinin en büyük kar fırtınası geliyor

New York çevresine tarihinin en büyük kar fırtınası geliyor. Yetkililer halkı zaruri olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarırken, kar kalınlığının 1 metreyi bulacağı kaydediliyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio pazar günü düzenlediği basın toplantısında halkın, Philadelphia’dan Boston’a kadar geniş bir alanda etkili olacak kar fırtınasını hafife almamasını istedi.

Ulusal Meteroloji Dairesi, New York, Kuzey New Jersey ve Connecticut eyaletlerinin çarşamba gününe kadar yoğun kar yağışı altında kalacağını belirtti.‘‘

Boston’da kar kalınlığının 50-60 cm, Philadelphia’da ise 35 ila 45 cm arasında olması bekleniyor.

Pazartesi ve salı günü etkili olacak olan kar yağışının, zaman zaman rüzgarın etkisi ile tipiye dönüşeceği belirtiliyor.

FIRTINA 1800 UÇAK SEFERİNİ İPTAL ETTİRDİ 

Kar fırtınası henüz kuzeydoğu eyaletlerini henüz vurmamasına rağmen bir çok havayolu şirketi Boston, New York, Newark, Philadelphia şehrinlerinden yapacağı seferlerin bazılarının iptal edildiğini duyurdu. Şu ana kadar toplam 1800 uçak seferinin iptal edildiği açıklanırken, yola çıkacakların pazartesi sabahı internet üzerinden uçuş bilgilerini kontrol etmesi tavsiye edildi. Uçağı iptal edilen yolculara bilet tarihini değiştirmek için kolaylık sağlanacağı kayedildi.

Yetkililer pazartesi günü kar yağışının yoğun olacağını salı günü ise şiddetli rüzgarla birlikte tipiye dönüşeceğini belirtti. Araçları ile yola çıkacakları uyaran yetkililer, buzlanmaya karşı dikkatli olunmasını istedi.

KAR KÜREKLERİ TÜKENİYOR

Home Depot, Lowes  gibi inşaat malzemeleri satan dükkanlarda kar küreklerinin tükenmeye başladığı öğrenildi. Yollara tuzlama yapacak belediye araçlarının da hazır olduğu yetkililerce basına bildirildi.

Write a comment

1 Comment

  1. Grace January 25, 16:00

    Insallah okullar tatil olur whole week:)

Only registered users can comment.