Knoxville’li Türklerden anlamlı Festival

Knoxville’li Türklerden anlamlı Festival

Tennessee’nin Knoxville Türk Kültür Merkezi, (TCC) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Türk Festivali’nde Anadolu’nun  birbirinden leziz yemeklerini Amerikalılara tanıttı.

Knoxville şehrinde faaliyet gösteren TCC, festivalden  elde edilen geliri emekli asker, polis, itfaiye gibi güvenlik personeline destek olan ‘Knoxville Güvenlik Kurumuna’ bağışladı. IMG 0952

Daha önceki iki festivalin geliri ise ‘Öksüz Çocuklar Evi’ ve ‘Sağırlar Okuluna’ bağışlanmıştı. Hem Anadolu yemeklerini ve kültürünü tanıtmak hem de festivalden elde edilen gelirle sosyal yardım kuruluşlarına destek olmak için  toplanan Knoxville’li  Türkler  böyle bir organizasyonda bulunmaktan mutlu  olduklarını ifade etti.

Festivalde Türk mutfağının yanı sıra; Ebru, halk oyunları ve bağlama eşliğinde icra edilen canlı müzikle katılımcılar keyifli anlar yaşarken çocuklarda kendileri için kurulan oyun alanında eğlendi.

Amerikalıların yanı sıra pek çok farklı milletten insanın ziyaret ettiği festivalde döner ve kebap çeşitleri büyük ilgi gördü.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.