İyilik sever Türk, New York’un evsizlerine umut oluyor

İyilik sever Türk, New York’un evsizlerine umut oluyor

Hale Karabıçaklı, evsizlere dağıtılmak üzere giyecek bataniye ve yiyecek topluyor.

Geçen hafta yoldan geçerken gördüğü bir evsizin ve titremesine tanık olunca içi yanan Hale Karabıçaklı, nasıl olduğunu anlayamadan kendisini “New Yorklu evsizler için başlattığı yardım kampanyası” nın içinde buldu! Gördüğü evsize ısınsın diye kahve alan ve yanında ona verebilecek bir battaniyesi olmadığı için canı sıkılan Hale hanım, ertesi gün kendi evindeki fazla kullanılmayan battaniyeleri toplayıp evsizlere dağattı.  Hale Karabıçaklı, o günden beri, yani bir haftadır   kışın bu dondurucu günlerinde evsizlere dağıtılmak üzere  yardım topluyor.

ABD’ye 1998 senesinde öğrenci olarak Istanbul’dan gelen ve New York’ta 10 yıldır emlakçılık ile ilgilenen Hale hanım, yardımda bulunmak isteyen ancak mesafeler dolayısıyla yardımını kendisine  ulaştıramayan herkese ise, evde kullanılmayan kışlık giysilerini, battaniyelerini, konserve ya da paketlenmiş kimi yiyecekleri  arabalarının bagajında hazır bulundurmalarını, bu şekilde karşılaşacakları bir evsize o anda yardım edebilme şansını kaçırmayacaklarını söylüyor.

Hale hanım “Gün icinde araba kullanırken sürekli gözlerimle yolları tararım. Sokak hayvanı veya evsiz ararım. Sanırım bende alışkanlık oldu.Gördüğüm her yerde durup bagajımda hazır olanlardan veririm.Yaralı veya hasta hayvan bulursam kutuma koyup veterinere götürürüm.Yardım etmek isteyenler bagajlarında gerekli eşyaları bulundurursa anında yardım edebilirler.” diyor.

 

Queens, Whitestone oturan Hale hanım evinin arka bahçesinde yaptığı kedi evi ile de çevredeki evsiz kedilere de sahip çıkıyor .Sürekli gelen 5 kedisi, 2 opposumu ve 1 tane de rakunu olduğunu belirten Hale hanımın evinde de 2 tane kedisi var.

Türkiye için de yardım topladı

Kişisel olarak 2013 Kasım ve Aralık aylarında Muş’taki bir ilkokul için yadım etkinliği yapan ve Türk marketlerine, camilere, restorantlara kumbara koyarak toplanan bağışlarla 215 tane mont satın alarak Muş Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu’nun yardıma ihtiyacı olan öğrencilerine gönderilmesini sağlayan Hale Karabıçaklı, “Elimizin uzanabildiği herkese yardımcı olmak buynumuzun borcu” diyor.

Yardım severler  ona ulaşmalı

Hale hanım, gün içinde kendi çalışma saatlerini ayarlayabildiği  için  sabah erken saatlerde yardım işlerini yapıp ofise öyle gidiyor. Evsizleri bulundukları yerden tren istasyonu, market, alışveriş merkezlerinin garajları gibi yerlere taşıyan Hale hanım, “size zarar verirler diye korkmuyor musunuz?” sorusuna ise sevgiyle gülümseyerek “Onların tek isteği görmezden gelinmemek, insanca muamele görmek, biriyle sohbet edebilmek. Onlardan korkmak yerine konuşur, anlattıklarını dinlerseniz bizlerden bir farkı olmadıklarını, korkulacak bir şey olmadığını anlarsınız. Hepsinin ilginc birer hikayesi var. Bu hikayeler bize çok şey öğretebilir.” şeklinde cevap veriyor.

New York çevresindeki evsizlere en çok battaniye, yiyecek ve içecek yardımının makbule geçtiğini belirten Hale Karabıçaklı’ya yardımları konusunda destek olmak isteyenler ya da kendi yaşadığı semtte benzer yardım kampanyaları düzenlemek için neler yapılabileceği konusunda fikir almak isteyenler  Hale@sunnysideapartments.com adresinden ulaşabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.