IŞİD’den New York’a tehdit

IŞİD’den New York’a tehdit

IŞİD terör örgütü New York’u yeniden tehdit etti.

Radikal terör örgütlerinin sürekli hedefinde olan New York kentini tehdit eden terör örgütü IŞİD, militanlarına 24 Kasım’da yapılacak geleneksel “Şükran Günü Yürüyüşünü” kana bulama çağrısında bulundu.

IŞİD’in çeşitli dillerde yayınladığı, Rumiyah dergisinin üçüncü ve son sayısında, örgüt, bireysel hareket eden militanlarına harekete geçmeleri ve ses getirecek eylemler yapmaları çağrısında bulundu.

Dergide, terör eylemi yapmak isteyen sempatizanlar için New York’ta bu yıl 90’ıncısı yapılacak olan geleneksel “Macy’s Şükran Günü Yürüyüşünün” mükemmel bir hedef olduğu belirtildi.

“Kafirleri ezin”

IŞİD, bireysel hareket edip eylem yapabilecek sempatizanlarına, “Kalabalıklara dalıp araçlarınızla bu kafirleri ezin” çağrısında bulundu.

Kanlı terör örgütü IŞİD’in yayın organı Rumiyah dergisinde, “Sadece Terör Taktikleri” başlıklı yazıda, ABD’nin IŞİD’i yoketmek için savaştığı, yapılacak bu kanlı eylemin Allah karşıtı kafirler için unutulmaz bir ders olacağı belirtildi.

Dergi aracılığıyla yapılan terör eylem çağrısında, IŞİD düşmanlarının toplu katliamlarının ve cezalandırılmalarının gerektiği belirtildi. “Yapılacak bir kanlı eylem çok sayıda can alabilir. Kalabalıklarda alınacak canlar Allah düşmanlarının moralini bozar, ekonomik yara açar. Sadece düşmanı yok etmek için en iyi yöntemi bulun. Gerekirse silah kullanın kalabalıklara ateş açın” denildi.

Fransa’daki kamyonlu eylemi New York’ta yapın çağrısı

Terör örgütü IŞİD’in yayın organı New York’ta düzenlenen “Macy’s Şükran Günü Yürüyüşü”ne ait bir fotoğrafı da “Mükemmel hedef” resim altıyla yayınladı.

Kanlı örgütün yayın organı, Fransa’nın kuruluş yıldönümünde Nice kentinde, patlayıcı yüklü kamyonla yapılan, 86 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlerce kişinin yaralandığı kanlı eyleme övgüler düzdü. Benzeri bir eylemin New York’ta da yapılabileceğini belirtti. Militanlarına ellerine geçebilecek her türlü silahla, “New York Şükran Günü Yürüyüşüne” saldırmaları ve kalabalıkları ezmeleri çağrısında bulundu.

“New York teröre pes etmez”

Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD) yetkilileri IŞİD’in yayın organı aracılığıyla yaptığı terör saldırısı çağrısını ciddiye almadıklarını belirttiler.

Yetkililer, “IŞİD, koalisyon güçlerine karşı verdiği mücadeleyi kaybediyor. Sempatizan kaybediyor. Lider kadrosundan ciddi kayıplar veriyor. Ele geçirdiği, gasp ettiği toprakları kaybediyor. Elindeki sözde yayın organları aracılığıyla sempatizan kazanmak için bu tür çağrılarda bulunuyor. New York’ta terör riski her zaman var ve güvenlik güçleri ‘Şükran Günü Yürüyüşünde’ her yıl gerekli önlemi alıyor. Bu yıl da gerekli tüm önlemler alınacak. New York’lulara terör korkusunu yeniden yaratmak istiyorlar. Bu hiç kolay değil. Geçen aylardaIŞİD yayınladığı bir video aracılığıyla tehdit etti. Asla panik olmadık. New York teröre asla pes etmez” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.