Georgia’ya buz yağıyor, 100 bin ev elektriksiz

Georgia’ya buz yağıyor, 100 bin ev elektriksiz

2 Şubat, Perşembe: Georgia’yada elektriği kesilen ev ve işyeri sayısı 350 bin’e yükseldi.

Georgia’da gece başlayan ve hala yağmaya devam eden buz sebebiyle 100 bin ev güne elektriksiz uyandı.

Vali Nathan Deal pazartesi günü Başkan Obama’dan acil durum yardımı talep ettiklerini ve bu talebin içinde jeneratörlerin ilk sırada olduğunu bildirdi. Georgia Elektrik İdaresi yetkilileri yaptıkları açıklamada yağan buzun en çok korktukları şey olduğunu ve bu yüzden yüzbinlerce evin günlerce elektriksiz kalabileceğini belirtti.

Vali ayrıca eyalet için yardım talebinde bulunduklarını, yağan buz sebebiyle eyalet genelinde çok büyük ölçüde elektrik kesintilerinin olabileceğini, bu yüzden yiyecek, battaniye ve diğer acil ihtiyaçlar için yardım talebini ilettiklerini belirtti.

Acil Durum Birimi (FEMA) Kuzey Georgia bölge mühendisi Bayne Smith, trafikte özellikle köprülerin çok daha tehlikeli olduğunu, kuzey bölgelerde yaklaşık 750 köprünün olduğunu ve ortalama olarak bir sürücünün her 3 milde bir köprüden geçtiğini bu yüzden acil durumlar haricinde trafiğe çıkılmaması gerektiğini bildirdi.

Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havaalanı’nda binlerce uçuş iptal olurken havayolu çalışanları çevre otellerde hiç yer kalmaması dolayısıyla geceyi parketmiş uçakların içinde geçirmek zorunda kaldılar.

 

2 gündür kötü hava koşullarından dolayı 20 eyalette 33 milyon kişinin etkilendiği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.