[Foto Galeri] Cadılar Bayramı New York’ta festival havasında kutlandı

[Foto Galeri] Cadılar Bayramı New York’ta festival havasında kutlandı

New York şehrinde Cadılar Bayramı (Halloween) festival havasında kutlandı. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı için New York’ta düzenlenen geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 40.’sı düzenlenen etkinlikte birbirinden ilginç kostüm giyen dans grubları ve sanatçılar adeta şov yaptı. Geçit törenini seyretmek için alana gelen vatandaşlar ise yağmura rağmen gösteriyi büyük ilgiyle seyretti. Geçen yılki kutlama töreni Sandy kasırgası nedeniyle iptal edilmişti. Bu yıl ise yaklaşık 50 bin dolar harcanarak yapılan organizasyon Amerika’nın en büyük Cadı Bayramı geçit töreni olarak kabul ediliyor. New York şehir merkezindeki Spring sokağı ile 6.caddede başlayan tören, 16.sokakta sona erdi. Özellikle korku filmi karakterlerini andıran kostümler giyen katılımcılar seyircilerin büyük ilgisini çekti. Çocuklar ise çizgi film karekterlerine ilgi gösterdi.

EVLERİN ÖNÜ KURU KAFALARLA  SÜSLENDİ

Ekim ayının girmesi ile evlerinin önünü, örümcek, kuru kafa ve hayalet gibi  korkunç temalarla süsleyen Amerikalılar ise, Cadılar Bayram’ı akşamı çocuklara şeker dağıttı. Çocuklar, ellerinde kovalarıyla kapı kapı gezerek şeker topladı.

CADILAR BAYRAMI’NDA 6.9 MİLYAR DOLAR HARCANIYOR

Cadılar Bayramı hazırlıklarına yaklaşık bir ay öncesinden başlayan Amerikalılar yaklaşık 6.9 milyar dolar harcıyor. Ulusal Perakende Federasyonu (NRF) tarafından yapılan ankete göre, evlerin süslenmesinden, çocuklara ve yetişkinlere alınan kostümlere kadar toplam 6.9 milyar dolar harcanması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.