Florida ve Tennessee’de Soma şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Florida ve Tennessee’de Soma şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Florida ve Tennessee eyaletlerinde hizmet veren İstanbul Kültür Merkezi’nin bütün şubelerinde Cuma namazı sonrası hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası, hayatını kaybeden ve şuanda kurtarılmayı bekleyen madenciler için dua edildi.

Florida’nın Ft. Lauderdale şehrinde bulunan Türk Kültür Merkezi Müdürü Mustafa Yücekaya, yaptığı açıklamada gerçekten tahammülü zor bu olayın acısını ve üzüntüsünü Türkiye’den çok çok uzaklarda oldukları halde derinden yaşadıklarını belirtti.

Yücekaya, Türkler tarafından kurulan Embrace Relief adlı yardım kuruluşu ile ortaklaşa yardım kampanyası başlattıklarını, Florida’nın Ft. Lauderdale şehrinde yaşayan Türk toplumu olarak en kısa zamanda yardımları, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti.

Miami’de hizmet veren İstanbul Kültür Merkezi Müdürü Kamil Bahadır, namaz sonrası yaptığı açıklamada, gerçekten tahammülü zor olan bu facianın üzüntüsünü Türkler olarak en derin birşekilde yaşadıklarını ifade etti. Bahadır, Embrace Relief yardım kuruluşu ile birlikte Soma için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti. Yine Florida’nın Tampa Bay bölgesinde hizmet veren kültür merkezi gönüllüleri başlatılan yardım kampanyasına destek verdiklerini duyurdu.

Tennessee’de  hizmet veren İstanbul Kültür Merkezi’nde de, Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi. Kültür merkezi, Soma için yardım kampanyasına başladıklarını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.