Federal Sel Sigortası’ndaki büyük artış Floridalıların tadını kaçırdı

Federal Sel Sigortası’ndaki büyük artış Floridalıların tadını kaçırdı

İki hafta içerisinde yürürlüğe girecek olan yeni yasaya göre, iki milyon Floridalı federal sel sigortasına yapılan büyük zamla karşı karşıya kalacak. Yeni yasaya göre, bazı ev sahiplerinin ödediği primlerin iki hatta üç katına çıkacağı ve sel sigortası faturasının binlerce dolar artabileceği tahmin ediliyor.

Bu durum evlerin değerini de azaltıyor. Florida Emlakçılar Grubu’ndan Trey Goldman’e göre, sigorta oranlarının çok yükselmesi, evin değerini azaltıyor ve satışını da zorlaştırıyor.

Floridalıları fazlasıyla etkileyecek olan bu yasa karşısında, ev sahiplerinden, emlakçılardan, ve Vali Rick Scott’un da dahil olduğu bazı siyasilerden protesto sesleri yükseliyor.

Goldman, bu yasanın ekonomik krizi aşmaya çalışan emlak sektörünü kötü yönde etkileyeceğini dile getirdi : “Birkac yıl önce meydana gelen ekonomik krizi arkamızda bırakıp yeniden iyileşmeye çalışırken, ve işler yolunda gitmeye başlamışken, bu yasa sigorta sahiplerini oldukça zora sokacak. Bu kanun, fiyatları iki, üç, hatta dört katına çıkararak mülk sahiplerine gerçekten çok zarar verecek.”

Kongre’nin bu yasayı çıkarma sebebi ev sahiplerinin yaklaşık yüzde 20’sinin sel sigortası ücretlerini çok düşük fiyatlardan ödemeleri. Bu yasayla yeni ödemelerin gerçek riske göre olacağı söyleniyor.

Goldman, yasanın çok hızlı bir şekilde hedefe ulaşmaya çalıştığını ve bu süreci yavaşlatmak gerektiğini dile getiridi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.