Exxon, 2 bin kişilik istihdamı Virgina’dan Texas’a kaydırıyor

Exxon, 2 bin kişilik istihdamı Virgina’dan Texas’a kaydırıyor

Geçtiğimiz 30 yıl boyunca Virginia eyaletinin Fairfax bölgesinde en büyük işverenlerden biri olan enerji devi Exxon Mobil, gelecek üç sene içinde şirketin Virginia merkezinden binlerce kişilik istihdamı Houston merkezine taşıyacak. Bu taşınma Fairfax bölgesinde yaklaşık 2 bin kişilik iş kaybına mal olacak. Şirket Merrifield şehrinde yer alan geniş merkezini de boşaltacak.


Yerel idareciler, bir kaç seneden beri tartışılıyor olsa da karardan dolayı hayal kırıklığı içinde olduklarını ifade ettiler. Virginia valisi Bob McDonnell da bu Exxon’un kararını üzüntüyle karşıladıklarını ama bu adımın olası etkilerini en aza indirmek için alınması gereken tedbirler üzerine çalıştıklarını söyledi. McDonnell, Exxon Mobil’in Fairfax’te bulunan merkezinin, 1984 yılından beri faaliyette olduğunu ve eyalet ekonomisine büyük katkıları olduğunu da sözlerine ekledi.


Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu değişiklik şirketin ticari aktivitelerini sağlamlaştırmak için yapılıyor ve taşınma işlemleri 2015 yılında tamamlanacak. Şirket, Ohio’da bulunan merkezinden de benzer şekilde Texas’a 100 elemankaydıracak. Buna göre bu iki eyaletteki iş gücünün de katılımıyla Exxon’un Texas’daki genel merkezinde çalışan sayısı 10 bini geçecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.