Eğitime uzun adamlar damgasını vurdu

Eğitime uzun adamlar damgasını vurdu

Türkiyeli girişimciler tarafından Georgia Atlanta’da yapılan okulun açılışına iki uzun adam damgasını vurdu.

Üç sene önce kurulan ve birçok başarıya imza atan Fulton Sience Akademi 28 Ağustos Perşembe günü Eyalet Eğitim Bakanı, çok sayıda senatör, milletvekili ve Atlanta’nın önde gelenlerinin katılımıyla yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Türkiye’den dünyanın en uzun adamı Mardinli Sultan Kösen ve ünlü basketbol oyuncusu Enes Kanter de katıldı. Fulton Sience Akademi Kampüsü’nün açılışına sayfalarında yer veren Washington Post ve NBC Sports gazeteleri haberi iki uzun adamın fotoğraflarıyla verdi.

80 dönüm üzerine kurulan kampüsün açılışında konuşan veliler Fulton Sicence Akademi’yi neden tercih ettiklerini vurguladılar. Bilim adamı olmak isteyen oğlunun Fulton Sience Akademi ile hedefine ulaşmak açısından önemli bir avantaj elde ettiğini ifade eden öğrenci velilerinden Juliet Sukkert sözlerine şöyle devam etti:

“Amerika da şuana kadar birçok okul deneyimimiz oldu ama FSA eğitim kadrosu ve kullandıkları sistemle hepsinden çok farklı. Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz.”

NBA’deki temsilcimiz Oklahoma City Thunder oyuncusu Enes Kanter’in jesti ise katılımcılara coşkulu anlar yaşattı. Ünlü oyuncu Atlanta Hawks ile oynayacakları maça bütün okulu misafiri olarak davet edeceğini söyledi ve imzalı bir formasını okula hediye etti. Konuşmasında acı bir gerçeğin de altını çizen Kanter, “Okul kapatmak için ülke ülke dolaşanların bu manzarayı görmelerini çok isterdim. Görselerdi belki onlar da yaptıklarından pişman olurlardı” dedi.

IMG_7629Okul Müdürü Kenan Şener,  ailelerin okullarını tercih etmesindeki ana sebebin yüksek eğitim kalitesi ve neticede gelen basarılar olduğunu, ilgiden dolayı sınavla öğrenci almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Üç sene önce 101 öğrenci ile eğitime başlayan Fulton Bilim Akademisi su anda 365 öğrenciye eğitim vermekte ve ilkokul seviyesinde 4 ayrı sınıfta bekleme listesi bulunmakta.

Açılışı Eyalet Milli Eğitim Bakanı Richard Woods tarafından yapılan Fulton Bilim Akademisinin yeni kampüsünde 35 sınıf, açık ve kapalı spor salonları, laboratuvarlar, kütüphane, teknoloji sınıfları bulunmakta.

ABD Basınında okul açılış

Washington Post

https://www.washingtonpost.com/news/early-lead/wp/2015/08/27/thunder-center-enes-kanter-sure-looks-tiny-compared-

NBC sports

http://probasketballtalk.nbcsports.com/2015/08/27/enes-kanter-looks-tiny-next-to-the-worlds-tallest-man-photo/

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.