Duke Üniversitesi kampüste ezan okunması kararından vazgeçti

Duke Üniversitesi kampüste ezan okunması kararından vazgeçti

Geçtiğimiz günlerde, cuma günleri ezanın hoparlörden okunmasına izin veren bir karar çıkaran Duke Üniversitesi yönetimi gelen tepkiler üzerine kararı geri çekti.

Üniversitenin, ‘ezan okunması’na dair aldığı kararın ardından birçok dini grubun yazılı ve sözlü olarak yönetime tepki gösterdiği belirtiliyor. Bununla birlikte üniversiteye yüklü miktarda bağış yapanlardan biri olan ünlü misyoner Evangelist Franklin Graham’ın facebook hesabından yaptığı sert açıklamaların ve bu karar gerçekleşirse bağışlarını durduracağını söylemesinin üniversitenin geri adım atmasına sebep olduğu ifade ediliyor.

Bünyesinde 700’den fazla Müslüman öğrenci bulunan üniversitede perşembe günü  yapılan açıklamayla ‘güvenlik endişesi’ nedeniyle kararın geri çekildiğini duyuruldu.

1892 yılında North Carolina eyaletinin Durham şehrine kurulan ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Duke Üniversitesi’nde cuma namazları kampus içerisindeki ibadet merkezi olarak kullanılan şapelde kılınıyordu. Duke üniversitesi mezunları arasında ABD’nin 37. Başkanı Richard Nixon, Şili’nin 33. Cumhurbaşkanı Ricardo Lagos, Bill Gates’in eşi Melinda Gates, Apple CEO’su Tim Cook, The Walt Disney Company’nin direktörü Gary L. Wilson, birçok ünlü nobel ödülü birincisi ve daha birçok ünlü de bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.