Craigslist üzerinden alışveriş yapanlar dikkat! Gaspa uğrayabilirsiniz

Craigslist üzerinden alışveriş yapanlar dikkat! Gaspa uğrayabilirsiniz

Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde meydana gelen bir olay alışveriş sitelerinin suç amaçlı kullanılma tehlikesini gözler önüne serdi.
Arabalarını yenilemek isteyen bir çift, Craiglist isimli alışveriş sitesi üzerinden 4 bin dolara kendilerine uygun bir araç buldu.  Satıcıyla görüşen çift arabayı almak için akşam saatlerinde şehrin arka mahallelerinden birinde buluşmak üzere anlaştı. Baltimore polisinin açıklamasına göre hem alıcı hem de satıcı buluşma yerine silahlı olarak gitti. Buluşma gerçekleşir gerçekleşmez satıcı, silahını çıkararak alıcıları gasp etmeye çalıştı. Kadın müşteri ise kendi silahını çekerek havaya birkaç el ateş etti.  Satıcı kılığındaki soyguncular bunun üzerine silahlarını bırakarak olay yerinden kaçtı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olaydan sonra polis meskun alanda havaya ateş eden kadını göz altına aldı ve silahına el koydu. 20’li yaşlarda oldukları tahmin edilen soyguncular ise kaçmayı başardı. Soruşturma halen devam ediyor.

Daha önce de Craiglist’e ‘satılık değerli madeni paraları’ bulunduğu ilanını vererek alıcıları gasp eden bir suçlu polis tarafından yakalanmıştı.

Soyguncuların genelde dikkat çekmemek için sakin mahalleleri tercih ettiklerini vurgulayan polis, halkı online değiş tokuş sitelerinden yaptıkları alışverişlerde daha dikkatli olmaya çağırdı. Yetkililer aynı zamanda bu yeni suç türüne karşı mücadele için çeşitli önlemler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Değiş tokuşların gün içinde ve kent merkezi gibi insanların daha çok olduğu mekanlarda yapılması gerektiğini ifade eden yetkililer, güvenlik kameralarının yoğun olduğu bölgeleri tavsiye etti. Araba alışverişi gibi işlemlerin daha güvenli olması için polis otoparklarında yapılması bile öneriliyor.

Polis, aynı zamanda alıcıların alışveriş için banka çeklerinden istifade etmesini tavsiye ediyor. Bu sayede soygunculara hiç bir maddi yararı bulunmayacak olan çekler gasp edilse dahi soyguncuları izlemek çok daha kolay olabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.