Connecticut eyaleti ölüm cezasını kaldırmaya hazırlanıyor

Connecticut eyaleti ölüm cezasını kaldırmaya hazırlanıyor

ABD’nin Connecticut eyaleti ölüm cezasını kaldırmaya hazırlanıyor.

 

Ölüm cezasının kaldırılması yönündeki teklifin, Connecticut Senatosu’nda onaylanmasının ardından eyalet Temsilciler Meclisine gönderildiği bildirildi.

 

Eyalet Temsilciler Meclisi’nde büyük bir desteği bulunduğu belirtilen teklif burada da kabul edilirse yasalaşması için, teklifi imzalayacağını önceden ilan eden Connecticut eyaletinin Demokrat valisi Dannel P. Malloy’un önüne gidecek.

 

Kanun teklifinin yasalaşması halinde Connecticut son 5 yılda ölüm cezasını kaldıran 5. ABD eyaleti olacak.

 

ABD’nin, Mexico, Illinois, New Jersey ve New York, ölüm cezasını kaldırdıklarını ilan diğer eyaletler olmuştu.

 

Teklifin yasalaşması halinde ABD genelinde idam cezasının uygulanmadığı 17. eyalet olacak olan Connecticut’ta, son 50 yılda sadece bir kişi idam edildi.

 

Amerikan Ulusal Ölüm Cezası Enformasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, DNA testlerinin hatalı mahkumiyet kararları verilmesine yol açtığının ortaya çıkması ve davaları takip etmenin eyaletler için her geçen gün daha büyük bir maddi külfet getirmesinin, ölüm cezasına yönelik muhalefetin giderek güçlenmesine neden olduğu belirtildi.

 

Öte yandan, ABD’nin Kansas ve Kentucky eyaletlerinde de ölüm cezasının kaldırılması yönünde teklifler verildiği, California eyaletinde ise ölüm cezasına karşı çıkanların yeterli imza sayısına ulaştıkları ve ölüm cezasının kaldırılması teklifinin kasım ayında oya sunulmasının beklendiği bildiriliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.