Chicago, Al Capone’lu yıllara geri mi dönüyor?

Chicago, Al Capone’lu yıllara geri mi dönüyor?

Chicago’da perşembe gecesi sekiz saat içinde 19 yaralanma olayı meydana geldi. Polis raporlarına göre bu yaralamaların 13’ü sadece bir buçuk saatte gerçekleşti. Emniyet yetkilileri, geçtiğimiz yılın Ağustos ayına kıyasla cinayet rakamlarında yüzde 65’lik bir artış gerçekleştiğini belirtiyor. Çeteler arası çatışmalar sonucu hayatını kaybedenlerin oranında 2011 yılı Ağustos ayına göre yüzde 25’lik bir artış göze çarparken, halk ‘Chicago, Al Capone’lu yıllara geri mi dönüyor?’ sorusunu sormaya başladı.  

valentines day massacre 400pxBir gecede Chicago’nun farklı bölgelerinde meydana gelen çok sayıda yaralama olayı polisi harekete geçirdi. Perşembe akşamı, 79. Sokak ve Essex Caddesi’nin kesiştiği noktada iki kişi hareket halinde bir arabadan silahla ateş açarak içlerinde beş gencin bulunduğu sekiz kişiyi yaraladı. Olayın meydana geldiği yer polislerce ‘terör şehri’ olarak adlandırılıyor. Chicago polisi, şehrin güneyinde yaşanan çatışmanın çeteler arası anlaşmazlıktan kaynaklanabileceğini belirtiyor.

Amerika tarihinin en azılı suçlularından biri sayılan Al Capone, yirminci yüzyılın başlarında Chicago’da terör estirmişti. 1899 yılında Brooklyn’de doğan Capone, yeraltı dünyasıyla burada tanıştı. Henüz çocukken iki ayrı çeteye üye olan genç Alphonsus, parlak zekasına rağmen 6. sınıfta okulu terk edince suça daha fazla gömüldü. 20 yaşına geldiğinde New York’ta çok sayıda olaya karıştığı için ailesiyle birlikte ortalık sakinleşinceye kadar Chicago’ya gönderildi.  al capone Yüzüne aldığı bir yaradan dolayı ‘Scarface’ lakabını alan Capone, karanlık yaşamına burada da devam etti. Kısa sürede şehirdeki yer altı dünyasının hakimi olan ‘Yaralı yüz’, 1930’lu yıllara gelindiğinde her yıl yaklaşık 100 milyon dolarlık bir gelir elde ediyordu. Şehre uzun süre kan kusturan Capone, detaylı olarak planladığı eylemleriyle kendini kanuni yaptırımlardan uzak tutmayı bildi.Ünlü mafya liderini işlediği hiç bir suçtan ötürü yargılamayı başaramayan yetkililer, tüm resmi işlemlerini yanında çalışanların üzerine yapan Capone’u 1931 yılında yakalayabildi. Küçük bir dekont üzerinde ünlü mafya babasının ismini bulan savcılar harekete geçti ve Capone hakkında 23 ayrı dava açıldı. Bu suçların 18’inden beraat eden suç örgütü lideri 5 suçtan hüküm giydi ve efsanevi Alkadraz Hapishanesi’ne konuldu. 1939 yılında tahliye olan Capone, 1947 yılında hastanede öldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.