Bütçe krizinden kapanan okullara ‘Melek Yatırımcılar’dan 10 milyon dolar bağış

Bütçe krizinden kapanan okullara ‘Melek Yatırımcılar’dan 10 milyon dolar bağış

“Melek Yatırımcılar” olarak bilinen Texaslı çift Laura ve John Arnold çifti kepenk kapatma krizinden dolayı eğitime ara vermek zorunda kalan okullar için 10 milyon dolar bağışta bulundu. Eğitim gönüllüsü çift, Florida dahil altı eyalette dar gelirli ailelere hizmet veren okulların bir süre daha açık kalması için devreye girdi. Bağış sayesinde Florida’nın kuzeyindeki Tallahassee şehrinde 400 öğrenci ve 100 öğretmen eğitim öğretim faaliyetlerine tekrar başladı. Bir haftadır kapalı olan okulun öğretmenleri öğrencilerini “Yeniden hoşgeldiniz” yazılı pankartlarıyla karşıladı.

Eyaletin Dar Gelirli Ailelere Eğitim Desteği Derneği Başkanı Laurie Gan Leiner “Hem aileler hem de çocuklar için çok zor bir haftaydı. Bazı aileler işlerini bırakmak zorunda kaldı, bazıları çocuklarını uzaktaki akrabalarına gönderdi. Şimdi çocuklar tekrar sınıflarına girebildiler ve neşeyle şarkılarını söylemeye ve öğrenmeye devam ediyorlar. Ancak gelen bu 10 milyon dolar okullarımızın sadece ekim ayı sonuna kadar açık kalmasına yetecek miktar. Ailelerimiz ve öğretmenleirimiz bir daha kepenk kapama olabilme ihtimali yüzünden hala endişe içindeler.” dedi.

3-4 yaşındaki çocuklara okullarının neden kapatılmak zorunda kaldığını anlatmanın zor olduğunu ifade eden  Leiner “ İnanın bizim için çok zor oldu.” diye konuştu.

 

Bütçe krizinin bir ay daha devam etmesi halinde 41 eyalette 85 bin den fazla çocuk bu durumdan etkilenecek.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.