Birkaç cm’lik kar Amerika’nın güneyini felç etmeye yetti

Birkaç cm’lik kar Amerika’nın güneyini felç etmeye yetti

Atlanta’da yağan 7 cm’lik kar nedeniyle şehirde hayat felç oldu. Dün yağan kardan dolayı birkaç saat içinde 950 trafik kazası meydana gelirken bir kişi öldü 150 kişi ise yaralandı.

Meydana gelen trafik kazaları yolları tıkarken kar yağışının üzerinden uzun saatler geçmesine rağmen bir çok insan evine ulaşamadı. Bazı öğrenciler geceyi okullarda geçirirken trafikte mahsur kalan vatandaşlar arabada sabahladı. Ayrıca doğum için yola çıkan bir kadın tıkanan trafik yüzünden arabada eşi ve polisin yardımıyla doğum yapmak zorunda kaldı.

Amerikanın en büyük mağazalarından biri olan Home Depot Atlanta merkezli 26 mağazasını gece boyunca yolda kalan vatandaşların sığınabilmesi için açık tuttu. Birçok kişi geceyi mağazalarda geçidi.

Alabama eyaletinde de yollarda mahsur kalan halk için otobüsleri ve okul servisleri seferler yapıyor. Çarşamba sabahı erken saatlerde yaklaşık 100 kişi daha acil durum merkezlerine getirildi. Alabama Valisi Robert Bentley, halkı durum biraz daha düzelene kadar evden çıkmamaları hususunda uyardı.

Atlanta Belediye Başkanı Kasım Reed ise “Evlerinize gidin ve en az bir gün çıkmayın çalışanların işlerini yapabilmeleri için zaman verin.” derken eğitim kurumlarını ve işyerlerini zamanında tatil etmeyerek hata yaptıklarını belirtti. Georgia’da ilan edilen acil durum hala devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.