Binlerce köpek balığı Florida’nın Güney sahillerine göç ediyor

Binlerce köpek balığı Florida’nın Güney sahillerine göç ediyor

Önümüzdeki günlerde binlerce köpek balığı Florida’nın güneyine doğru göç etmeye başlayacak. Florida Atlantic Üniversitesi (FAU) araştırmacılarının belirttiğine göre bu zamanlarda günde yaklaşık 15 bin köpek balığı bu bölgeye geliyor. Uzmanların açıklamalarına göre tespit ettikleri bu rakam sadece sahil boyunca uçaktan görülebildiği kadarı. Asıl sayı ise daha da fazla. Köpek balıklarının da tıpkı kuşlar gibi kış mevsiminde Florida’ya göç ettikleri belirtildi.

Singer Island Blacktip Challenge Programı Başkanı Josh Jorgensen, geçen yıl bu zamanlarda sahile birkaç metre yakında yaklaşık 500 tane Blacktips cinsi köpek balığının saatlerce yüzdüğünü belirtti.

FAU’den Doç.Dr. Stephen Kajiura “Köpek balıkları en fazla Broward bölgesinin güneyine ya da Miami-Dade bölgesinin kuzeyine kadar çıkabilecekler. Mart ayında ise kuzeye North Carolina civarında olacaklar.” açıklamasını yaptı.

Dr.Kajiura’nin asistanı Shari Tellman ise köpek balıklarının bu göç olayında en büyük faktörün deniz suyu ısısı olduğunu, kışın daha sıcak geçtiği dönemlerde göç eden köpek balığı sayısının günlük 15 bin den 6 bin e düştüğünü belirtti. Tellman ayrıca, “Köpek balıklarının göçü okyanustaki balık oranını düzenlediği için okyanusun daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu yüzden kutlanılması gereken bir olay. Hasta ve zayıf olan balıklar köpek balıkları tarafından yenilmese bu hastalıklar bütün deniz altı doğal düzenini bozar. Bu yüzden sahillerde görülen binlerce köpek balığı iyiye işarettir.” açıklamasında bulundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.