Başarılı Türk öğrenci, diplomasını Michelle Obama’nın elinden aldı

Başarılı Türk öğrenci, diplomasını Michelle Obama’nın elinden aldı

Nashville Martin Luther King Jr. lisesinden dereceyle mezun olan Türk öğrenci Büşra Güngör diplomasını Michelle Obama’nın elinden aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi devlet okullarından biri olarak gösterilen Martin Luther King Lisesi, bu yılki diploma töreninde First Lady Michelle Obama’yı ağırladı. Okul ikincisi olan Büşra Güngör diplamasını bayan Obama’nın elinden aldı.busra 2 

Michelle Obama, törendeki konuşmasında başarıya vurgu yaparak  “Başarısızlık bir sürü mükemmel insan için bir başarı anahtarıdır. Oprah, ilk işinde çalıştığı pozisyondan daha düşük bir pozisyona düştü ama şu anda bir soy isme bile ihtiyacı yok. Aynı şekilde Barack Obama… Bütün günü onun başarısızlıklarını anlatmakla geçirebilirim. Mesela kongrede ilk yarışını kaybetmişti ama şu an benim kocam” diyerek salondakileri güldürdü.

Türk öğrenci Büşra Güngör, Michelle Obama’nın elinden diploma almanın onur  verici olduğunu ve hayatında unutamayacağı bir anı olduğunu dile getirdi. Güngör, bayan Obama’nın konuşmasını çok beğendiğini de ifade etti.

6 yaşından beri Amerika’da yaşayan Güngör, başarının sırrının zamanı planlı ve verimli kullanmak olduğunu vurguladı. “Buraya geldiğimde İngilizce konuşmayı ve yazmayı bilmiyordum. ESL dersleri ile normal derslerimi birarada götürdüm. Bu bana planlı çalışmayı öğretti. Ayrıca okuma ve yazmayı öğrenmeden önce annem ve babam bana sürekli kitap okur ve o okudukları kitapların ana fikrini sorarlardı. Böylece benim en büyük eğlencem kitap okumak oldu. Okuldaki aktivite ve gönüllü çalışmalara katılmaktan hoşlandığını belirten Türk öğrenci, bir an evvel mesleğini eline almak ve insanlığa hizmet etmek istediğini söyledi. Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesini burslu kazanan Güngör, doktor olmak istiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.