Atlanta’da yaşayan Nepalliler dua için biraraya geldi

Atlanta’da yaşayan Nepalliler dua için biraraya geldi

Haftasonu 7.8 şiddetinde bir deprem yaşanan ve dört binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Nepal için Pazar günü Atlanta’da dua gecesi yapıldı.

Yaklaşık 2500 kişiden fazla Nepal vatandaşının yaşadığı Atlanta’da yapılan programa katılan Priya Budhathoki, ” Şuan Nepal’de durum çok kötü, ne yapacaklarını bilmiyorlar, herkesin yardıma ihtiyacı var, deprem devam ediyor şimdiye kadar 60 artçı daha olmuş, herkes dışarıda yaşıyor ve şuan çok yoğun yağmur yağıyor oraya ve bu da durumu daha da kötü yapıyor” dedi.

Programı organize edenlerden biri olan Nepalli Damu Dongol, “Dedem çöken binanın altında kalmış, birçok kişiden haber alamıyoruz, su yok, elektrik yok, iletişim sistemi çökmüş durumda. Çok üzgünüz ve çaresiziz, bu yüzden bir yardım kampanyası başlattık. Ne olursa, ne kadar olursa toplayıp göndereceğiz Nepal’ e”  diyerek duygularını dile getirdi.

Atlanta merkezli yardım kuruluşu “Care”  Nepal’de 150 kişilik ekibi ile yardım çalışmalarına devam ediyor. Başlattıkları yardım kampanyası ile yaklaşık 40 milyon dolarlık para yardımı hedefliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.