Atlanta’da hafta sonu okulu bayram kutlaması yaptı

Atlanta’da hafta sonu okulu bayram kutlaması yaptı

Atlanta’da hizmet veren İstanbul Kültür Merkezi’nin, Türk çocuklarına yönelik hafta sonu okulu bayram kutlaması yaptı. Program Koordinatörü Erdem Önsal katılımcılara hafta sonu okulunda kullanılan www.kitapokuyorum.org programını anlattı. Önsal, programın çocukların Türkçe kitap okuma ve okuduğunu anlama alışkanlıklarının gelişmesi için hazırlandığını söyledi. Daha önce bu kitap okuma programına katılmış çocukların velilerinin de deneyimlerini bu programda paylaştılar. Çocuklar ise kendileri için hazırlanan zıp zıp, pamuk şeker ve nasrettin hoca etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirdiler.

IMG 8313Programda konuşan velilerden 3 çocuk babası Cemil Teber, oğlunun 4. sınıf seviyesinde Amerika 1. si olduğunu söyledi. Bu program sayesinde çocukların hem Türkçe okuma becerilerinin hem de okuduklarını anlama seviyelerinin artacağından bahseden Teber çocuğunun eğitiminde kendisinin, pergelin merkezde çakılı olan ayağı olduğunu, çocukla ilgilenildikce, kitap okudukça dışarıya açılan dairelerin büyüyeceğini söyledi.

Dereceye giren çocuklardan Hüseyin Çokavcı’nın annesi Sümeyra Çokavcı ise yaptığı konuşmada; “Çocuklarımız Türkçeyi biliyorlar, kendilerini ifade edebiliyorlar fakat kendi aralarında ingilizce konuşuyorlar. Türkçelerinin gelişmesi için bu program çok faydalı. Atlanta, inaniyorum ki Amerika’da 1. olacaktır. Çünkü burada öğretmenlerin çok büyük emeği ve desteği var. Çocuklarımızın yaşları büyüdükçe Türkçe kitap okuyamadıkları için kültürümüzden uzaklaşacaklar. Biz bunların yaşanmaması için şimdiden dikkat etmeliyiz.” dedi. Bu programın çocuklarıyla olan diyaloglarını artırdığını, çocuklarının kendilerini ve okuduklarını Türkçe ifade etme becerilerinin şimdiden geliştiğini belirtti.

Dereceye giren çocuklardan Kübra Şener’ in babası Kenan Şener ise sistemin çok etkili olduğunu belirterek. “Babalar ve kızları arasında çok özel bir bağ vardır, bu bağ kullanılarak çocuğun kitap okuma alışkanlığı geliştirilebilir.”dedi. “Bu sistemede çocuk kitap okudukça ve okuduğu kitaptan test aldıkça başarısını anında görüyor ve sıralamada yukarılara çıktığını görünce de motive oluyor ve daha çok kitap okumak istiyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.