Atlanta’da açlık yürüyüşü

Atlanta’da açlık yürüyüşü

Atlanta’da pazar günü 30. su düzenlenen “Hunger walk” festival havasında geçti.


Turner Field Stadyumunda gerçekleşen koşuya 15 binden fazla kişi katıldı. Sahne gösterileri, canlı müzik, renkli bando takımları, çocuklar için oyunlar gibi aktiviteleri içeren koşu, her yaş grubunun keyif aldığı bir aktivite.

Birçok şirketin, sivil toplum kuruluşunun, firmanın, dini kuruluşların yanında Atlantik Enstitü’nün de sponsor olduğu koşuda muhtaç ailelere yardımda kullanılmak üzere toplam 458 bin dolar toplandı. Bu toplanan yardımla dar gelirli ailelere 45 milyon pound yiyecek dağıtılabilecek.

Geçen seneki koşuda ise 650 bin dolar toplanmıştı, 30 yıldır şu ana kadar yapılan koşularda elde edilen yardım miktarı ise 7 milyon doları aştı.

Feeding America’nın 2013 haziranında yaptığı bir araştırmaya göre Georgia eyaletindeki insanların yüzde 20’si acil yiyecek yardımına muhtaç olarak yaşıyor. 2012-2013 yılında Atlanta Gıda Bankası 45 milyon pound gıda dağıtımında bulunmuştu. Bir önceki yıl ise gıda dağıtımı ise 37 milyon pound olmuştu.

Atlanta Gıda Bankası Kurucusu Genel Müdürü Bill Bolling “Hunger Walk” etkinliğinin yıl içinde yapılan en önemli gelir kaynağı sağlayıcısı olduğunu ve 15 binden fazla katılım için herkese çok teşekkür ettiklerini belirtti. Bolling ayrıca “Hala yiyecek yardımı bekleyen yüzlerce aile var, daha çok çalışarak yardıma ihtiyacı olan herkese elimizi uzatmaya çalışacağız.” açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.