Atlanta 400 numaralı otoyolu 20 yıl sonra ücretsiz oldu

Atlanta 400 numaralı otoyolu 20 yıl sonra ücretsiz oldu

Atlanta’ da 1993 yılında yapılan 400 numaralı otoyol gişelerinde 20 yıl önce ilk ödemeyi yapan Michael ve Linda Weinroth çift bulundu ve gişeler kaldırılmadan önce son ödeme yaptırıldı.

 

Weinroth “O gün benim 48. doğum günümdü. Gişelere yaklaştığımızda eşime galiba biz bu yoldan geçen ilk kişi olacağız demiştim. 20 yıl sonra bugün son ödeme yapan şanslı kişi yine biz olduk.” dedi. Önceleri yoğun trafiği olan bu yolu kullanmak zorunda kalan kişiler için üzüldüğünü belirten Weinroth, ” Bu yol sayesinde Georgia’ nın kuzey bölgelerine daha çok iş yerleri açıldı, oraların da büyümesi ve gelişmesi hızlandı.” açıklamasını yaptı.

 

Atlanta Valisi Nathan Deal “Borcun bittiğinde bu gişelerin kaldırılacağı sözünü vali olduğum ilk dönemde vermiştim ve şimdi sözümüzü tutuyoruz. Hatta borcumuzu soz verdiğimiz tarihten 3.5 yıl önce bitirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Böylece 1 milyon dolarlık faiz ödemesini de yapmamış olduk. 3 yıl daha gişelerin açık olması halinde sürücüler 70 milyon dolar ödeyeceklerdi ama artık bugünden itibaren tamamen ücretsiz tıpkı söz verdiğimiz gibi” dedi.

Otoyolda geçişlerin ücretsiz olduğu gün, gişe memurları bütün sürücüleri bayraklarla karşıladı, espriler ve alkışlarla uğurladılar, sürücülerde korna çalarak karşılık verdiler. Toplu taşıma dairesi sözcüsü Natalie Dale, gişe ödemeleri sona ermesine rağmen sürücülerin yine bu bölgede hızlarını azaltmaları gerektiğini çünkü bu bölgedeki düzenleme çalışmalarının birkaç ay süreceğini belirtti. Dale ayrıca, Ocak ayından itibaren gişelerdeki klubelerin, duvarların ve çatının kaldırılma çalışmasının başlayacağı ve gişelerin olduğu yerler yeşil alana dönüştürüleceği için trafik sorununun artabileceği ancak 2014 sonbaharında çalışmanın tamamen biteceği açıklamasını yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.