Aşırı sıcaklar nedeniyle New York’ta elektrikler kesildi

Aşırı sıcaklar nedeniyle New York’ta elektrikler kesildi

Yılın en sıcak günlerini yaşayan New York şehrinde elektirik kesintisi yaşandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle New York’un Staten Island ilçesinde 19 bin kişiye elektrik verilemedi.

Yetkililer, New York’ta sıcaklar nedeniyle sisteme aşırı yüklenme olduğu, bazı ekipmanların ise bunu kaldıramadığını belirtti. Zaman zaman 35 dereceyi bulan sıcaklıklar nedeniyle birçok vatandaş gün boyu klima çalıştırmak zorunda kaldı. Bazı müşterilere verilen elektrik voltajının yüzde 5 oranında düşürüldüğü belirtildi. Güçlü ışıklandırması ile bilinen New York’un Times Meydanı’nda da voltajlar yüzde 8 oranında düşürüldü. Elektrik kesintisinin yaşandığı bölgeye ise 8 jeneratör gönderilerek vatandaşların ihtiyaçları giderilmeye çalışıyor.

Belediye yetkilileri, vatandaşları klimaların bulunduğu merkezlerde ağırlıyor. Şehirde onarım çalışmaları devam ediyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Brooklyn’deki ‘Acil Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. Blasio, sıcak havanın tehlikeli olabileceğini ve bu nedenle dışarda kalınmaması gerektiğini belirtti.

Elektrik kesintisi nedeniyle, güvenliğin artırılması için bölgeye birçok polis gönderildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.