‘Amerika’nın eldiveni’ donuyor

‘Amerika’nın eldiveni’ donuyor

Amerika’ nın eldiveni olarak bilinen Michigan eyaletinin uydudan çekilen fotoğraflarında eyaletin tamamı donmuş gibi görünüyor.

Eyaletin 1966 yılından bu yana en soğuk günlerini yaşadığını belirten uzmanlar Michigan Eyaleti’nin kuzey kısımlarında sıcaklığın yer yer -35 dereceye kadar düştüğünü bildirdi.

Hafta sonunun da kar yağışıyla geçeceğini bildiren uzmanlar önümüzdeki hafta sıcaklığın biraz daha düşeceği konusunda uyarılarda bulundu. Son yılların en soğuk şubat ayını geçiren Michigan Eyaleti’nde yüzlerce okul eğitime ara verdi.

Amerika genelindeki evsizlerin 4 te 1’inin bulunduğu Detroit şehrinde ise dondurucu soğuklardan dolayı ihtiyaç sahipleri için için ekstra sığınma evleri açılıyor. Yaklaşık 22 bin evsizin yaşadığı Detroit şehrinde bayanlar ve çocuklar için de ayrı sığınma evleri bulunuyor. Detroit Kurtarma Ekibi görevlileri bu havada dışarıda yarım saat kalındığı takdirde vücutta donmalar oluşabileceğini bu yüzden kendilerine başvuran hiç kimseyi madde kullananlar dahil geri çevirmediklerini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.