4. Geleneksel Türki Milletler Günü Connecticut’ta gerçekleşti

4. Geleneksel Türki Milletler Günü Connecticut’ta gerçekleşti

Connecticut Türk Kültür Merkezi (TCCC) ve Türk Amerikan Dernekleri Konseyi (CTAA) tarafından düzenlenen Dördüncü Geleneksel Türki Milletler Günü büyük bir katılımla 6 Mayıs 2014 Salı günü Connecticut State Capitol’de gerçekleşti.

Recepsiyonun açılış konuşmasını yapan TCCC Başkanı Ömer Faruk Kızılcık programın gerçekleşmesine vesile oldukları için Connecticut meclisi ile organizasyon komitesine teşekkür etti.

Ardından Çoğunluk Lideri Joe Aresimowicz, organizasyon komitesi adına yaptığı konuşmada Türk kültürü hakkındaki duygu ve düşüncelerini samimi  ifadelerle anlattı. Aresimowicz, ”Umuyorum ki, burada bulunanlara kültürünüzden bahsedersiniz ve onları bilgilendirirsiniz. Çünkü ben Türk Kültür Merkezi’ni henüz tanımıyorken Türkiye’ye aşinalığım pek azdı. Gectiğimiz birkaç yıl içinde ülkeniz hakkında bilgim gerçekten büyüdü ve bugün buraya ülkenizi takdir etmeye geldim.” dedi. Ardından  söz alan Eyalet Başsavcısı  George Jepsen ise, konuşmasında Türkiye’ye yaptığı gezide edindiği izlenimleri şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’yi bu kadar özel kılan zengin kültürü ve tarihidir. Herhangi bir köy veya şehre giderseniz; altta Büyük İskender ve Yunanlılara  uzanan bir tarihi doku, onun yanıbaşında ise Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğundan izler görürsünüz.”

Geçen yıl Connecticut Eyalet Meclisi, Türk Kültür Merkezi ve Türk Amerikan Dernekleri Konseyi’nin girişimleriyle Hocalı katliamını tanıyan bir bildiri yayınlamıştı. Bu yıl da, 1992 yılında Hocalı’da yapılan katliamın 22. yıldönümü anısına bir bildiri daha yayınladı. Başkan Yardımcısı Kevin Ryan Meclis adına yazılan Hocalı katliamını tanıyan ve kınayan bildiriyi okudu. Ryan’ın “Biz dostlarımızın acılarını paylaşıyoruz ve Azerbaycan’ın bu inanılmaz trajedisini kabul eden bildiriyi sunuyoruz. Bütün meclis üyeleri olarak bu unutulmaz olay karşısında en iyi dileklerimizi sunuyoruz.” sözleri dikkat çekti.

Başkan Yardımcısı Kevin Ryan Azerbaycan Konsolosu Mammad Talibov’a meclis bildirisini sundu. Mammad Talibov ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Hepimiz dünyanın bize yakın kesiminde neler olduğunu görüyoruz, örneğin Ukrayna’da olanlara bakın. Bu, bize bir kez daha ABD ve Azerbaycan ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Özellikle Connecticut Eyaleti’nin de bizimle olduğunu görmek bizim için çok önemli. Bu bildiriyi sunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Bu trajik gün bizim tarihimizin önemli bir parçasıdır. Bununla beraber, biz Amerika Birleşik Devletleri ile kuracağımız güçlü ortaklıkla ülkemizin bulunduğu coğrafyaya barış, istikrar getireceğimize inanıyoruz.”

Programda konuklara otantik Türk mutfağından çeşitli yemekler ikram edilirken, Türk el sanatları sergisi, Ebru ve Hat gösterileri katılımcıların beğenisine sunuldu. Putnam Science Academy öğrencilerinin açtığı robotik ve bilim olimpiyatı standları da büyük ilgi gördü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.