35 harflik soyadı başına bela oldu

35 harflik soyadı başına bela oldu

Hawaii’de yaşayan bir kadın, 35 harflik soyadınının açık şekilde kimlik kartında yer alması için verdiği mücadeleyi kazandı.   

Kızlık soyadı Worth olan Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, yıllarca 35 harfe izin verilen kimlik ve 34 harfe izin verilen ehliyet kullandı. Mayıs ayında kimliğini yenileyince, sadece soyadının 34 harfinin yer aldığını ve ilk adının kimlikte yer almadığını gördü. Hawaii kültürünü sevdiğini ve bu soyadını taşımaktan onur duyduğunu belirten Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, bir defasında trafik polisi tarafından durdurulduğunu ve ehliyette ismi yer almadığı için uyarı aldığını belirtiyor ve ekliyor: “Bunun benim hatam olmadığını söyledim. Polis memuru, kızlık soyadımı kullanmamı tavsiye etti. Bu cevap, beni çok üzdü. Hawaii’de yaşadığım 22 yıl boyunca buradaki kültürün yok edilmeye çalışıldığını gördüm. Bu polis memuru da, soyadıma ‘saçmalık’ muamelesi yaptı.”

 

Yerel medyaya başvurarak yetkililerden yardım isteyen kadın, sonunda istediğine kavuştu. Hawaii Motorlu Taşıtlar idaresi, isim ve soyisimler için karakter sınırlamasını 40’a yükseltmeye karar verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.