2 haham ile 8 kişi adam kaçırma ve işkence suçlarından tutuklandı

2 haham ile 8 kişi adam kaçırma ve işkence suçlarından tutuklandı

New Jersey eyaletinde 2 haham ile bir çeteye mensup 8 kişi adam kaçırma ve işkence yapma suçlamalarından tutuklandı.

Federal Soruşturma Ofisi (FBI) tarafından yapılan operasyonla tutuklanan zanlılar hakkında adam kaçırma, şiddet ve işkence suçlamaları sözkonusu. Kocasını boşamak isteyen bir Yahudi kadının eşinin direnmesi üzerine iki hahamdan para karşılığı yardım istemesiyle FBI’nın devreye girdiği öğrenildi. İki haham teklifi kabul etti ve boşanmak istemeyen kocayı kaçırarak çeşitli işkenceler yaptı. İsmi açıklanmayan kocanın kaçırılmasında iki hahama ‘‘Sert Erkekler’’ lakaplı bir çeteye mensup 8 kişinin de yardımcı olduğu öğrenildi. Hahamlar, kaçırdıkları kocayı dini nikahından vazgeçirebilmek karşılığında 50 bin dolar ve bir de arsa aldıkları kaydedildi.

Ortadoks oldukları belirtilen iki hahamın kiraladığı 8 kişi için FBI, ağustos ayından geçtiğimiz çarşamba gününe kadar sürdürdüğü gizli operasyonla olayı aydınlığa kavuşturdu. New York ile New Jersey eyaletlerinde eş zamanlı yürütülen operasyonda tutuklanan hahamların Mendel Epstein ile Martin Wolmark olduğu açıklandı.

New Jersey Adalet Bakanı yardımcısı Joseph Gribko, tutuklanan hahamların, inançları gereği değil bunu para için yaptıklarını itiraf ettiğini söyledi.

FBI, kaçırılan kocanın kafasına plastik torba geçirilerek, elektrik verildiği ve dövüldüğünü bildirdi. FBI, kocayı kaçıran ‘Sert Erkekler’ çetesinin daha önce de 20’den fazla adam kaçırma olayına adlarının karıştığını bildirdi. FBI’ın geçtiğimiz perşembe gerçekleştirdiği operasyon ile tutuklanan kişilerin bu hafta hakim karşısına çıkması bekleniyor. Kefalet ücretlerinin henüz belli olmadığı sanıklar hakkında savcılık makamının ömür boyu hapis isteyebileceği belirtiliyor.

 

Yahudi inancına göre erkek karısından boşanmak istemedikçe kadın ancak kocasını hahamlar mahkemesine dava edebiliyor. Kocasından boşanmak isteyen kadın ile eşinin en son 2 Ekim’de New York eyaletinin Rockland Vilayeti’nde (County) bulunan hahamlar mahkemesinde davalarının görüldüğü belirtildi.  

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.