12 yaşındaki çocuğu vuran polisler hakkında karar verildi

12 yaşındaki çocuğu vuran polisler hakkında karar verildi

Cleveland’da 2014 yılında 12 yaşındaki Tamir Rice’ı vuran polisler hakkındaki davada jüri kararını açıkladı.

Cleveland Belediye Başkanı  Frank Jackson yaptığı açıklamada Ohio büyük jürisinin Rice’ı vuran polisler hakkında ceza davası açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Olayın ardından pek çok değişiklik yaptıklarını belirten Jackson bir daha benzer bir olayın yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Cleveland Polis Şefi Calvin Williams da idari soruşturmanın tamamlanmasının ardından, kusurlu bulunmaları halinde polis memurlarının disiplin cezası alabileceklerini söyledi.

Williams ayrıca olaydan beri polis memurlarının görevden alındığını, bu tür davalarda idari soruşturma tamamlanana kadar polisleri asla göreve çıkarmadıklarını ifade etti.

2014 yılında parkta oynayan Tamir Rice’ın elindeki oyuncak silahı gerçek sanan polis memurları küçük çocuğa ateş edip öldürmüştü. Rice’ın vurulmasının ardından elindeki silahın oyuncak olduğu anlaşılmıştı.

Büyük jürinin kararının ardından bir açıklama yapan Rice’ın ailesi, “Çok üzgünüz ve hayalkırıklığına uğradık ama bu beklediğimiz bir karardı. Cuyahoga Bölge Savcısı Timothy McGinty büyük jüriyi yanıltmak ve maniple etmek için her yolu denedi. Bugüne kadar bize destek veren herkese teşekkür ederiz. McGinty’nin süreci ele alış biçiminden dolayı hayalkırıklığı yaşayanların bunu barışçı ve demokratik yollarla göstermesini istiyoruz. Adalet Bakanlığı’ndan da 12 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olay için gerçek bir soruşturma yürütmesi talebimizi yeniliyoruz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.