Yılın ‘en başarılı öğretmeni’ işten çıkarıldı

Yılın ‘en başarılı öğretmeni’ işten çıkarıldı

Kısa bir süre önce Sacramento Okul Birliği tarafından “yılın öğretmeni” seçilen Michelle Apperson işten çıkarıldı. 6.sınıf öğretmeni Michelle Apperson öğrencilerine bir veda mesajı yayımladı. Sacramento şehrinde görev yapan yaklaşık 400 öğretmene işten çıkarılacaklarına dair tebligat geçtiğimiz ay gönderilmişti.

Ne “yılın en başarılı öğretmeni” olması ne de Sutterville Orta Okulunda harcadığı 9 sene Apperson’u kurtarmaya yetmedi. Apperson’un işten çıkarılmasına sebep olarak bütçe kısıtlamasına gidilmesi gösterildi.

Yaptığı işi çok sevdiğini söyleyen Apperson “profesyonel, politik ve ekonomik açıdan neden işten çıkarıldığımı anlıyorum, yapacak birşey yok” dedi.
Sacramento Okul Birliği geçen yıl eğitim bütçesinden 143 milyon dolar değerinde kesinti yapmak zorunda kalmıştı. Bu senenin ilk 6 aylık sürecinde gerçekleşen kesinti miktarı ise  28 milyon dolar oldu. California valisi Jerry Brown tarafından önerilen vergi zammı ile ilgili Kasım ayında yapılacak oylamanın reddilmesi halinde ise $15 milyon dolar değerindeki ikinci bütçe kesintisi de kaçınılmaz olacak.

Michelle Apperson “oylama ile ilgili pozitif düşünmeye çalışıyorum, umarım Kasım ayında herkes eğitimin önemini düşünerek oy kullanır” dedi.

Okul sözcüsü Gabe Ross işten çıkarmaların okul yönetimi tarafından değil eyalet yönetimi tarafından gerçekleştirildiğini ve performansa değil kıdeme bakıldığını ifade etti. Okullarda geçerli olan uygulamaya göre en son tarihli işe alınan öğretmen ilk olarak işten çıkarılmakta.Buna rağmen bazen Matematik ve Fen öğretmenleri için istisna durumlar olabilmekte. Okul sözcüsü Ross yaşananlar hakkında “çok korkunç bir durum, eğitim sistemimizin tekrar gözden geçirilmesi gerektiği çok açık” yorumunu yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.