‘Vücut kameraları’ projesi için 1.2 milyon dolarlık özel bağış

‘Vücut kameraları’ projesi için 1.2 milyon dolarlık özel bağış

Los Angeles Polis Departmanı halka daha iyi hizmet verebilmek amacıyla geliştirdiği ‘vücüt kameraları’ projesinde ihtiyacı olan 1.2 milyon dolarlık bağışın toplandığını açıladı.

Polis Departmanı yetkilileri; mesuliyeti arttırma ve halktan gelen şikayetleri en aza indirme amacıyla yüzlerce polis görevlisini vücut kameralarıyla donatabilmek için geliştirdikleri bu projede özel bağışlar sayesinde 1 milyon doları aşkın bir kaynak oluşturduklarını söyledi.

Eylül ayında konuşan Los Angeles Polis Komisyonu Başkanı Steve Soboroff, bu projeyi hayata geçirebilmek için gereken 1 milyon doları bir araya getirebilmeyi ümit ettiğini söylemişti. Bundan tam 51 gün sonra ise, ağızdan ağıza yayılan bu haber sayesinde, 1.2 milyon dolar toplandı.

Soboroff, yapılan bağışların Hollywood’un Steven Spielberg ve DreamWorks CEO’su Jeffrey Katzenberg gibi büyük patronlarından, Belediye eski başkanı Richard Riordan, medya devi Casey Wasserman ve Los Angeles Dodgers takımı gibi büyük isimlere kadar farklı kaynaklardan geldiğini söyledi.

Arizona merkezli Taser International Inc. ve Houston şehrine ait Coban Technologies Inc. olmak üzere iki farklı şirkete ait kamera modelleri deneme amacıyla kullanıma sunulacak. 90 günlük süre sonrasında, departmanın önereceği modeli kullanmak üzere yönetmelikler geliştirilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.