UCLA, Sterling Fonu’nun 3 milyon dolarlık araştırma desteğini iptal etti

UCLA, Sterling Fonu’nun 3 milyon dolarlık araştırma desteğini iptal etti

University of California – Los Angeles (UCLA) dan yapılan açıklamaya göre, UCLA, Donald T. Sterling Hayır Fonu’ndan geçtiğimiz günlerde böbrek araştırması için bağışlanan 425 bin dolarlık yardımı geri gönderecek ve önümüzdeki yedi yıl içerisinde üniversiteye 3 milyon doların üzerinde katkı sağlayabilecek anlaşmayı iptal edecek.

UCLA sözcüsü Carol Stogsdill yaptığı açıklamada “Sterling’in ayrıştırıcı ve üzücü yorumları, UCLA’in bir kamu üniversitesi olarak, çeşitlilik, kapsayıcılık ve saygıyı bütünleştiren özdeğerlerini benimsemediğini gösteriyor. Bu nedenlerden dolayı UCLA, Sterling’in Nefroloji Bölümü’ne böbrek araştırmaları için bağışladığı 425 bin doları geri ödeme ve bağışlama sözünü verdiği 3 milyon doları reddetme kararı almıştır.” ifadelerini kullandı.

Karar, Los Angeles Clippers’in sahibi Sterling’in Afro-Amerikanlar ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili NBA’in verdiği men cezasını duyurmasının ardından açıklandı.

Sterling’in bir UCLA profesörünün yürüttüğü böbrek proteinleri araştırmasına mart ayında yaptığı yardımla ilgili Los Angeles Times’a verdiği reklam, iptal kararı öncesinde durumu zora sokmuştu. Reklam, UCLA’in Sterling ve eşi adına bir böbrek laboratuvarı kurmayı ve kampüs binasının lobisine bir onur plaketi koymayı planladığını duyurmuştu. Ancak, Stogsdill, fon ve UCLA arasında yapılan bağış anlaşmasında Sterlingler adına laboratuvar kurmak yada onur plaketi hazırlamak gibi maddelerin bulunmadığını dile getirdi. Üniversitenin, çıkan son skandal öncesinde bile böyle bir niyetinin olmadığını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.