Türkçe Olimpiyatları Batı Yakası Finali için geri sayım başladı

Türkçe Olimpiyatları Batı Yakası Finali için geri sayım başladı

Türk kültürünü tanıtmak ve Türkçe’nin dünya çapında yaygın bir şekilde kullanımını desteklemek amacıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları bu yıl 11. yaşına giriyor. Dünyanın dört bir yanında öğrenciler, Türkiye’de gerçekleştirilecek finallere katılabilmek için bölgesel elemelerde yarışmaya başladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin batı yakasındaki eyaletler için yapılacak olan finalleri organize eden Los Angeles merkezli Türk Dil Enstitüsü (Turkish Language Institute) finallerin 3 Mart 2013 tarihinde Los Angeles’ta bulunan Long Beach Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini duyurdu.

Enstitü yetkilileri bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Batı Yakası finallerine California, Arizona, Colorado, Nevada, Utah başta olmak üzere sekiz farklı eyaletten 205 Amerikalı öğrenci katılacağını belirtti. Finallerde anadili Türkçe olan 107 öğrenci de kendi aralarında yarışacak. Her yıl festival havasında geçen organizasyona öğrenci velilerinin yanısıra Los Angeles ve çevresinde yaşayan Türkler de yoğun ilgi gösteriyor.

Türk Dil Enstitüsü Başkanı Murat Akbaş, öğrencilerin birçoğunun Türkçe yarışmalarına katılabilmek için altı aylık bir hazırlık aşamsından geçtiğini belirtiyor. Akbaş; “Öğrenciler önce kendi eyaletlerinde seçmelere katılıyor. Dereceye girenler, Batı Yakası Finalleri’ne katılmaya hak kazanıyor. Aileler de çocuklarının böyle bir etkinliğe katılmalarından gurur duyuyor ve kilometrelerce uzaktan çocuklarını finallerde desteklemek için geliyor” dedi.  

Olimpiyat finallerine Los Angeles’ta yaşayan Türk sanatçı, müzisyen, işadamı ve akademisyenler jüri üyeliği yaparak destek oluyor. Ayrıca, T.C. Kültür Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türk Hava Yolları başta olmak üzere bir çok lokal şirket de sponsor olarak programı destekliyor.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi enstitünün web sitesinden alınabilir: http://www.turkishlanguage.us/

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.