Telefon şarj aleti polis memurunun hayatını kurtardı

Telefon şarj aleti polis memurunun hayatını kurtardı

Los Angeles’ın Inglewood mahallesinde geçtiğimiz Salı gününü şartlı tahliye edilmiş bir mahkumla polis arasından bir çatışma meydana geldi.

Los Angeles şerif yardımcısı, eski mahkumun sıktığı kurşundan şarj aleti sayesinde kurtuldu. Atılan kurşun memurun cebindeki kabloyu sıyırarak geçti. Bunun üzerine polis şahsı etkisiz hale getirmek üzere ateş açtı. Polis ateşiyle vurulan mahkum ise silahla karşılık verdi. Çatışmada bir polis memuru da elinden yaralandı.

Los Angeles Şerifi Lee Baca’nın yaptığı açıklamaya göre şarj aleti mermiyi engelleyerek  merminin yönünü aşağıya doğru çevirdi.

Şerif yardımcısı MikeRosson’un verdiği bilgiye göre olay gece yarısından az bir zaman sonra gerçekleşti. Memurlar şehir içinde bir bölgeden diğerine geçtikleri esnada Inglewood mahallesi sınırları içerisinde kağıttan bir plakası olan ve güncel bandrolü bulunmayan bir aracı takibe aldılar.  Memurların arabaya dur emri vermesi üzerine şoför arabayı Century Bulvarı üzerindeki bir otoparkın içine çekti. Arabadaki erkek yolcu araçtan inerek bagaja doğru hareket etti. Polis, dur emrine uymayan şahısın belinde silah olduğunu farkedince onu etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bir fırsatını bulan şahıs polise ateş etmeyi başardı.

Rosson, “Daha önce mermiyi engelleyen bir takım objelerden bahsedildiğini duymuştum, ama bu kadar küçük bir parçadan bahsedildiğini ilk defa duyuyorum. Bu bir mucizeden başka bir şey değil.” dedi.

Şerif Baca’nın verdiği bilgilere göre, ilk yapılan incelemeler sonucunda memurların birlikte toplam 7 kere ateş ettikleri anlaşıldı. Şüpheli civardaki bir hastaneye iletildikten bir süre sonra hayatını kaybetti.

Baca, “Bu bir ölüm-kalım mücadelesiydi, anında verilen hızlı kararlar sayesinde bu memurlar hayatta kalabilmeyi başardılar.” dedi.

Yetkililer, arabadaki diğer iki kişinin şüpheliyi çok iyi tanımadıkları ve yalnızca onu havaalanına kadar götürmeyi kabul ettikleri şeklinde ifade verdiklerini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.