Seri katil Dorner’dan bir cinayet daha

Seri katil Dorner’dan bir cinayet daha

Güney California bölgesinde kamyonet çaldığı iddia edilen bir adamla iki şerif yardımcısı polis arasında çıkan silahlı çatışmada bir şerif yardımcısı hayatını kaybetti; diğeri ise yaralandı. Polisin çatıştığı kişinin 3 kişinin katili eski polis memuru  Christopher Jordan Dorner olduğu tahmin ediliyor.

Yetkililerin olay hakkındaki açıklamalarına göre, polis ekipleri öğlen saatlerinde Big Bear Gölü Kayak Merkezi yakınlarında bir kamyonetin çalındığı ihbarı aldı. Olay sonrası şüphelinin tarifini alan polisler bu kişinin Dorner’a benzediğini fark etti. Vakit kaybetmeden çalınan kamyoneti aramaya koyulan polis ekipleri kısa süre sonra kamyoneti buldu.

Polisle şüpheli arasındaki çatışma bundan sonra başladı. Polis ekiplerini gören şüpheli hemen yol kenarındaki ormana kaçtı ve oradaki bir barakaya sığındı. Ateşe verdiği barakayı kendisine siper eden şüpheli bir şerif yardımcısını öldürdü, diğerini ise yaraladı.

Olay sonrası bölgede polis helikopterlerinin de katıldığı geniş çaplı arama başlatıldı. Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) Polis Şefi Charlie, Dorner operasyonunun eyalet tarihindeki en kapsamlı insan avı olduğunu açıkladı. Bazı yetkililer neredeyse tamamen yanan barakanın halen incelendiğini ancak henüz Dorner’a ait bir iz bulunamadığını açıkladı.

California eyaleti yetkilileri daha önce yaptığı açıklamada, 4 gün arayla 3 kişiyi öldüren eski polis memuru Dorner’ın (33) yakalanmasını sağlayacak bilgiyi veren kişiye 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

Yetkililerin silahlı ve tehlikeli olduğu konusunda halkı uyardığı Dorner, 2008 yılında bir meslektaşına şiddet uygulamak suçlamasıyla işinden atılmıştı. İntikam yemini eden Dorner, işini kaybetmesine sebep olan 13 kişiyi ve ailesini öldüreceğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.