San Francisco’da metro görevlisi lise öğrencisine bedava bilet verince işinden oldu

San Francisco’da metro görevlisi lise öğrencisine bedava bilet verince işinden oldu

16 yaşında bir lise öğrencisi okula gidiş geliş masraflarını karşılamakta zorlanınca San Fransisco metrosunda (BART) görevli Jim Stanek, gence 300 dolar tutarında bilet verdi. Bu hareket de Jim Stanek’in işini kaybetmesine yol  açtı.

Yedi senedir metroda hizmet veren Stanek, salı günü 66. doğumgününde işten çıkarıldığını belirten mektup eline geçince şoke oldu.

Geçen yıl babasını kaybeden 16 yaşındaki genç başka bir şehirdeki lisede problem yaşıyordu. Dedesi ve babaannesi gence sahip çıkarak San Fransisco’da Flex Academy’e kaydını yaptırdı. Bu okulda gencin başarı durumu düzelmeye başladı.
Ancak emekli maaşıyla geçinen dedesi ve babaannesi gencin yol parasını karşılamakta güçlük çekmeye başladı. Evden okula kadar metro bileti günde 11 dolara, aylık yaklaşık 220 dolara mal oluyordu.

Dedesinin arkadaşı olan Stanek yardımcı olabileceğini düşünüp parası ödenmiş ama kullanılmamış biletleri bu lise öğrencisine verdi. Bu biletlerin istasyondan çıktıklarında bileti olmayan yolcuların yeniden alıp istasyon görevlilerine verdiği biletler olduğunu belirtti.

Stanek biletleri lise öğrencisine yardımcı olmak maksadıyla verdiğini ancak kuralları çiğnediğinin de farkında olduğunu söyledi. Biletlerin çöpe atılacağını düşündüğünü ifade etti. Genç yolcu istasyon görevlileri tarafından durdurulunca biletleri nasıl aldığını anlattı ve bu da Stanek in kovulmasına neden oldu.

Stanek, sendikası aracılığıyla işten çıkarılma kararına itiraz edeceğini açıkladı. Ayrıca sendikasının sağlık sigortasını ve emekli maaşını da ödeyeceğini belirtti. Stanekiin geçen seneki yıllık geliri 95.000 dolar civarındaydı.

BART metrosu sözcüsü Jim Allison, Stanek’in durumu hakkında bunun bir personel meselesi olduğu gerekçesiyle yorum yapmayı reddetti. Ancak BART’ın hiçbir zaman kullanılmamış biletleri çöpe atmadığını, bu biletlerin tutarını genel fonlara aktarıp istasyon giderleri ve işçi maaşları için kullanıldığını açıkladı.

Normalde metro sistemi bazı okulların öğrencilerine yüzde 50 indirim yapıyor. Flex Academy de indirim yapılan okullar listesinde. Okul müdürü Royce Conner da sözkonusu öğrencinin bu indirimden haberi olup olmadığını bilmediğini ama başarılı bir öğrenci olduğunu, bir BART görevlisinin öğrencilerine yardımcı olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.