Salt Lake City bu sene ‘Spelling Bee’ye katılamıyor

Salt Lake City bu sene ‘Spelling Bee’ye katılamıyor

‘Spelling Bee’ yarışmasına aranan sponsor bulunamayınca Salt lake City’deki öğrenciler  yerel ve ulusal yarışmalara katılma şansını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar.

Salt Lake City’de şu ana kadar herhangi bir  şirket veya  hayırsever ‘Spelling Bee’ için sponsor olmadı. Bu da yerel Spelling Bee’ye katılamayan çocukların ulusal yarışmaya da katılamayacakları manasına geliyor.

Hawtorne  ilkokulu  5.sınıf öğretmeni Marilyn Taft, “Bu tür yarışmalar çocuklara  daha yüksek seviyeli yarışmalar için yol açıyor. Gerçekten, yeterli bir hazırlık için  büyük zaman ve emek yatırımı yapmak gerekiyor ve bana hiç de kendi okulunun ötesine taşımaya değmeyecek bir aktiviteymiş gibi gelmiyor.” diyor.

Geçtiğimiz yıl Utah’dan  14 yaşındaki Vismaya Kharkar tüm ABD’de ilk beşe girmişti.

Salt Lake bölge temsilcisi Jason Olsen, “Bu yıl, Salt  Lake  dışındaki okul bölgelerinin bazıları da kendi yarışmalarını kendileri düzenleyecekler. Bazıları ise tamamen vazgeçtiler.” diyor.

“Çocuklar başarılı olamasalar bile bu yarışmaya katılma imkanının verilmesi çok  önemliydi.” diyen McMillan İlkokulu  okul-aile birliği başkanı  Becca Westenskow sponsor bulunamadığından  dolayı,  okullarının resmi çalışma materyallerini almaya hak kazanamadığını duyduklarında, eşiyle birlikte kendi imkanlarıyla bütün seviyeler için gerekli kelimeleri çıkartıp listeler hazırladıklarını söylüyor.

Bu zamana kadar ‘Spelling Bee’ye sponsor olan The Valley gazetesi Satış Müdürü Body Peterson “Gazetemiz bugüne kadar severek sponsonsorluk yaptı ancak artık bunu karşılayamıyoruz.” diyerek açıklamada bulundu.

 

Salt Lake City’de durum böyleyken Utah’ın tamamı aynı durumda değil. Pek çok bölge yarışma için sponsorlarını çoktan bulmuş durumdalar.

Geçtiğimiz yıl Utah’dan  14 yaşındaki Vismaya Kharkar tüm ABD’de ilk beşe girmişti.

Spelling Bee Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan bir kelime heceleme yarışması.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.