Şahsi ‘Silah bırakma kampanyası’na roketatar ve suikast silahı geldi!

Şahsi ‘Silah bırakma kampanyası’na roketatar ve suikast silahı geldi!

Los Angeles’ta bu yıl 4.’sü gerçekleşen silah toplama kampanyasında 1.673 silahın yetkililere teslim edildiği açıklandı. Silahlarını getirenlere silahın rayiç bedeline göre 100-200 dolar arası hediye kartının verildiği bu yılki programda; 791 tabanca, 527 tüfek, 302 av tüfeği ve 53 suikast silahı toplandı. Teslim edilen silahların arasında bir adet askeri tarz roketatarın da olması düşündürücüydü.
Basın toplantısında, suikast silahlarının ve roketatarın teslim edilen silahların arasında bulunmasını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa “Eminim bunlar iyi bir amaç için kullanılmamıştır”dedi. Ayrıca Villaraigosa “Bunlarla ördek avlanmıyor, bu silahlar insan öldürmek için kullanılıyor” diyerek tepkisini gösterdi.

silah toplama kampanyasıGeri alım programıyla sadece işe yaramayan silahların toplandığı yönündeki eleştilere karşı belediye başkanı ve emniyet müdürü bu kampanyanın sokaklardaki şiddetin azaltılması için alınan önemlerden sadece bir tanesi olduğunu belirtti. Başkan Villaraigosa “Her gün telefonlarımıza gençlerin sokaklarda vurulduğuna dair raporlar geliyor. Devam eden bu kısır döngünün sonlanması için bir şeyler yapmak zorundaydık” dedi.

Los Angeles Polis Şefi Charlie Beck “Teslim edilen silahların çoğunlukla birinin kazayla öldürülmesi ve intiharından kalanlar ya da insanların artık evlerinde bulundurmak istemedikleri silahlar olduğunu” söyledi. Beck kampanyanın asıl amacının yasal olmayan veya kullanılmayan silahların toplanılması oldugunu ısrarla vurguladı. Bu yıl programın özellikle anneler gününün olduğu hafta sonu düzenlendiğini söyleyen Beck, bu kampanyayla geçmiş yıllarda 7942 silahın teslim edildiğini, benzer programlarla geri kalan 3 milyon silahın da toplanacağını belirtti.

Bu yıl ayrıca sanatçı Victor Hugo ateşli silahla ölen yakın arkadaşının anısına bir heykel yaptı. Sanatçı, bu heykeli silah yüzünden ölenlerin ailelerine adadığını belirtti. Ayrıca Hugo, bu durumun çirkinlikleri güzelliğe taşıyan önemli bir mesaj olduğunu da sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.