Polisin üzerine kurşun yağdırarak öldürdüğü Müslüman gencin cenazesi yürek burktu

Polisin üzerine kurşun yağdırarak öldürdüğü Müslüman gencin cenazesi yürek burktu

11 Nisan’da Los Angeles Polis Departmanı’nda (LAPD) görevli bir polis memurunun tabancasından çıkan kurşun ile hayata veda eden 19 yaşındaki Müslüman Abdul Arian’ın cenaze töreni yürek burktu. Ebeveynleri ile yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı cenaze namazından sonra katılımcıların polis aleyhinde gösteri yapması da dikkat çekti.

Polisten kaçmaya çalışırken kurşun yağmuruna tutulan Arian’ın silahsız olduğu anlaşıldı. Arian’ı vuran polisler verdikleri ifade de Arian’ın silahlı olduğunu savunmuştu. Ancak dün LAPD yetkilileri Arian’ın üzerinde silah bulunmadığı gerçeğini teyid etti.

Kardeşinin öldüğüne hala inanamadığını belirten Nelo Arian, ‘‘Kardeşime polis neden ateş etti. Neden polis 120 el ateş edip öldürdü de ayağından vurup yaralı olarak ele geçirmedi?’’ sorularını yönelterek olayda LAPD’nin görevini suistimal ettiği eleştirisini dile getirdi.
LAPD yetkililer ise ateş eden polislerin hayatlarının tehlikede olduklarını düşündüğü için silahlarını kullanma ihtiyacı duyduklarını ileri sürdü.
20120416  C DN17-ARIAN1HGPC6PQK3

Polis, 11 Nisan günü Woodland Hills yerleşkesinde kendisinden kaçmaya çalışan Arian’ı vurmuş ve olay yerinde 120 boş kurşun kovanı bulunmuştu. Abdul’un ebeveyni olan Ahmed ve Deena Arian çocuklarını öldüren polislerin suçlu olduğunu ve bunu olay yerinde bulunan 120 boş kovanın da ispatladığını savundu.
Dün Kuzey Hollywood’a toprağa verilen Abdul’un cenazesine katılan yüzlerce insan LAPD’yi protesto etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.