Oregon’da vergi mücadelesi

Oregon’da vergi mücadelesi

Satış vergisi (Sales Tax) uygulanmayan Oregon’da eyalet milletvekilleri %5 lik satış vergisi getirecek yasayı çıkararak bir reform yapmak istiyor.

Oregon’da bugüne kadar tam 9 kez referandum yapıldı ve halk bütün referandumlarda ‘satış vergisi getirilsin mi?’ sorusuna ‘hayır’ cevabını verdi. Ancak milletvekilleri bu yasanın geçmesi halinde eyalette 55 bin 405 istihdam sağlanacağı ve yıllık vergi gelirlerinin 488 milyon dolar artacağını belirtiyor.

Öneri kendisiyle paylaşılan Oregon Senatörü Mark Hass ise vergiden sağlancak gelirle eğitime daha fazla para aktarılabileceğini ve bununla birlikte vergilerinde dengeleneceğini ve daha fazla iş üretileceğini belirtti. Governor John Kitzhaber ise vergi reformunun kendisinin en büyük çabası olduğunu vurgulayarak beraber çalıştığı Cumhuriyetçi ve Demokrat strateji uzlanları Dan Lavey ve Kevin Looper’ın amaçlarının eyelet üyelerinin vergi konusundaki isteklerini öğrenmek olduğunu söyledi.

Oregon İş Adamları Derneği Başkanı Ryan Deckert bu uygulama için henüz erken olduğunu ancak ikili bir çaba halinde ciddi değişimlere kapı açılabileceğini belirtti.

Yasanın geçmesi halinde bundan en çok turistler ve kara borsacılar zarar görecek. Ancak bölgede yaşayanlar için durum biraz farklı. Gelir vergisi oranları indirilerek yatırımcıların hada az vergi ödemesi, dolayısıyla sermayenin artarak yeni iş imkanlarına kapı açması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.