Öğretmenler ‘her öğrenciye bir tablet’ projesine karşı

Öğretmenler ‘her öğrenciye bir tablet’ projesine karşı

Los Angeles Eğitim Müdürlüğü’ne (LAUSD) bağlı öğretmenlerin büyük bir kısmı eyalet tarafından yürütülen ‘her öğrenciye bir iPad’ projesine karşı çıktı. Okullarda tablet kullanımına geçişle ilgili öğretmen ve okul idarecilerine yönelik olarak yapılan ankete göre idarecilerin yüzde 90’ı iPad kullanımını desteklerken, öğretmenlerin sadece yüzde 36’sı projeyi desteklediğini belirtti. Öğretmenler personel yetersizliğinden dolayı okullarda sınıf temizliği gibi temel ihtiyaçlar bile karşılanamazken tablet bilgisayar kullanımı için bu kadar para harcanmasına karşı.

LAUSD Eğitim Müdürü John Deasy, maddi durumu nispeten iyi olan öğrenciler tarafından kullanılan teknoloji imkanlarının tüm öğrencilere sunulmasını bir sivil haklar zorunluluğu olarak nitelendirerek tablet bilgisayar projesini başlatmıştı. Buna göre üç yıllık bir süre içinde Los Angeles’ta bulunan tüm öğrencilere birer iPad verilmesi planlanıyor. Ancak projede başından itibaren çeşitli sorunlarla karşılaşıldı. Bu yıl dönem başında iPad verilen okullarda 300 lise öğrencisi tabletlerin güvenlik filtrelerini kaldırarak internete girmeyi başardı. Bu öğrenciler tabletlerini okul yönetimine geri vermek zorunda kaldı.

Tabletler kaybolduğunda ya da çalındığında ailelerin sorumlu olup olmayacağı da ayrı bir tartışma konusu. Çünkü her bir iPad içindeki eğitim uygulamlarıyla birlikte 768 dolara mal oluyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.