Öğrenciler sınav görüntülerini internette paylaşınca ,okullar ödüllerden mahrum bırakıldı

Öğrenciler sınav görüntülerini internette paylaşınca ,okullar ödüllerden mahrum bırakıldı

California’da her yıl öğrenciler için yapılan değerlendirme testinin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılınca, okullar ödüllerden mahrum kaldı.

Cep telefonu ile çekilen sınav görüntülerini internet ortamında gören Califronia Eğitim Departmanı yetkilileri, harekete geçti ve öğrencilerin okuduğu 11 lisenin eyalet ve ulusal ödüller için seçilme hakkını kaybettiğini okullara duyurdu.

California Eğitim Departmanı’ndan Deborah Sigman, ” Yaşananlardan okulları sorumlu tutuyorum çünkü gözcülük yapan öğretmenlerin  sınav koşulları konusunda bilinçli  olmaları gerekir.” dedi. Sigman ayrıca, elektronik eşya kullanımının  sınav sürecinde yasak olduğunu hatırlattı.

Yetkililer  yapılan  testlerin geçerli olduğu kararına vardı ama soruşturmanın devam etmesinden dolayı sonuçların iki hafta sonra açıklanacağını bildirdi.

Söz konusu 11 okul, California’nın seçkin okulları listesine girme hakkını kaybederken, okullar arasında önemli olan Ulusal Blue Ribbon programına girme hakkından da mahrum bırakıldı.
Öte yandan  bu liseler düşük gelirli öğrencilere hizmet  veren çok başarılı okullara verilen ödüller için de aday olamayacak.
Listedeki okullar ise şöyle; Glendal, Millikan, Rowland, North Monterey, Oak Hills University City, Mar Vista, Castillero Middle and San Jose,Watsonville  ve  Strathmore .

Öte yandan, North Hollywood Lisesi’de bir öğrencinin sınava  ilişkin görüntü ve fotoğraları  paylaştığı gerekçesiyle soruşturulacak okulların listesindeydi ancak daha sonra söz konusu öğrencinin başka bir okuldan geçiş yaptığı anlaşılınca okul listeden çıkartıldı.
Yetkililer, okulların ödüller  için aday olamayacaklarını resmi olarak duyurmadı ancak bu durum okulların  veri raporlarına yansıdı. Bu raporların Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Nisan ve Mayıs aylarında  toplam 94 bölgede bulunan 147 okulda gerçekleşen sınavla ilgili 443 görüntü 249 öğrenci tarafından internet ortamında paylaşılmıştı.Paylaşılan görüntülerin 36 tanesi  sınavın gizliliğini ihlal etmişti.

Long Beach Okul yetkilileri  geometri sorularını paylaşan 10 öğrenciyi tespit ettiklerini ve  cezalandırdıklarını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.