Obama Hollywood liderleriyle bir araya geldi

Obama Hollywood liderleriyle bir araya geldi

Finansal kaynak toplama çalışmaları için iki günlüğüne Güney California’ya gelen Başkan Obama, Glendale şehrinde şehrinde bulunan DreamWorks Animasyon stüdyolarında eğlence endüstrisinin liderleriyle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Obama, eğlence endüstrisinin ekonomi için bir “lokomotif” olduğunu söyledi. “İster inanın ister inanmayın eğlence sektörü Amerikan diplomasisinin bir parçasıdır. Bizi sıradışı yapan şeydir.” dedi. Hollywood’ın hoşgörü, farklılık ve yaratıcılık gibi değerleri ihraç ettiğini ifade eden Başkan Obama “Dünya kültürünü şekillendirmemize yardım ettiniz.” dedi.

Obama, Guess Who’s Coming to Dinner (Yemeğe Kim Geliyor Tahmin Et), Mary Tyler Moore Şov, Will&Grace,  Modern Family gibi televizyon programlarının Holywood’un dikkate değer mirasını oluşturduğunu belirtti. Ancak bunun sorumluluk getirdiğini ifade eden Obama, TV film ve şovlarının çok fazla şiddet içerdiğinine de değindi.

Obama, “Dünyanın her yanında genç insanlar kendilerine hiç benzemeyen hatta başlangıçta korktuğu insanlarla birden yakınlık ve bağlantı kuruyorlar. Bu önemli bir miras ve aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Silahlı şiddet gibi meselelere gelince, silah kullanımını övmekten kaçınmak zorundayız. Çünkü sizin anlattığınız hikayeler çocuklarımızın bakış açısını ve hayatlarını şekillendiriyor.” şeklinde konuştu.

Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da Hollywood liderleriyle bir araya gelerek çocukları tehlikelerden korumada eğlence endüstrisinin yeri hakkında konuştuklarını söyledi. “Bu görüşmeler devam etmeli. Anlattığımız hikayeler önem taşıyor.” dedi.

Obama konuşmasına “Bugün buraya eğlence endüstrisinin Amerika’nın önemli bir lokomotifi olduğu için geldim. Sadece DreamWorks değil, birçok nesil Disney, Warner, Universal ve diğer stüdyoları bilerek büyüdü. New York için finans, Ortabatı için otomobil, Kuzey California için teknoloji ne ise eğlence sektörü de burası için odur.” şeklinde devam etti.

 

Programa DreamWork çalışanları, CEP Jeffrey Katzenberg, basın mensupları ve bazı stüdyoların yöneticileri de katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.