California Üniversitesi’nde İsrail-Filistin tartışması

California Üniversitesi’nde İsrail-Filistin tartışması

California Üniversitesi (UC) mütevelli heyetinde geçtiğimiz yıl yaşanan ‘öğrenci üye’ krizi bu yıl da tekrarlandı. Geçen sene heyete üye olan Müslüman öğrenci Saida Saifuddin’in üniversiteyi İsrail ordusuna destek veren şirketlerden fonlarını geri çekmeye çağırması tartışmalara yol açmıştı. Bu yıl da İsrail destekçisi bir işadamının doğrudan yardımını aldığı iddia edilen Yahudi bir öğrencinin üniversite mütevelli heyetine seçilmesi tepkilere neden oldu. Üniversite ise tepkilere rağmen Musevi öğrenci Abraham Oved’i mütevelli heyetinin yeni öğrenci üyesi olarak atadı.

UC Los Angeles Kampüsü Öğrenci Birliği Başkan Yardımcısı olan Oved, aynı zamanda LA Kampüs Musevi Talebe Birliği Derneği’nin ve dünyanın önde gelen Musevi kuruluşlarından biri olan Hillel’in aktif bir üyesi.

Kampüs içindeki tanıtım kampanyalarının İsrail’i destekleyen bir işadamı olan Adam Milstein tarafından doğrudan finanse edildiğine ilişkin iddiaları yalanlayan Oved, adaylığının istenmemesinin sebebinin, fonların geri çekilmesine ilişkin karşıt görüş bildirmesi olduğunu ifade etti.

California Üniversitesi sistemine göre, heyetin öğrenci üyelerinin de oy hakkı bulunuyor. Bu öğrenciler heyetin ve heyete bağlı komitelerin tüm toplantılarına katılabiliyor. Görev süreleri bir yıl olan ve 1 Temmuz itibariyle göreve başlayan öğrenci üyeler, her yıl heyet tarafından bir önceki yılın Temmuz ayı ortalarında seçiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.