Michelle Obama’nın adı California’da bir ilkokula verilecek

Michelle Obama’nın adı California’da bir ilkokula verilecek

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın adı Los Angeles’ta bir ilkokula veriliyor. California eyaletinin en büyük okul bölgesi Los Angeles Unified School District (LAUSD) kararın Salı günü yapılan bir oylama sonucu alındığını açıkladı.

LAUSD yönetim kurulu üyesi Nury Martinez, “Michelle Obama, aktif yaşama ve sağlıklı beslenmeyi desteklediği için bu konuda model olan bu okula onun isminin verilmesine karar verildi” dedi.

Bayan Obama, 2011 Mart ayından beri ‘Haydi hareket edelim (Let’s move)’ kampanyası ile ülke çapında çok yaygın olan obezite konusunda halkın duyarlılığını arttırmaya çalışıyor.

‘First Lady’nin adı verileceği Valley Region’ın 13 numaralı ilkokulu geçtiğimiz yıl Ağustos ayında eğitime başladı. 23 milyon dolara mal olan okul, çevre okullardaki aşırı kalabalığı azaltmak için açılmıştı.

LAUSD kurulu ismi onaylasa da West Valley yönetim kurulu üyesi Tamar Galatzan bir okula yaşayan birinin adının verilmesinin okul bölgesi tüzüğüne uygun olup olmadığını kontrol edeceklerini açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.